Inntil nå har lesehjelpemidler for synshemmede og blinde vært tungvinte enheter som gjenkjenner tekst i avgrensede miljøer, eller programmer på smarttelefoner som har begrensede evner, skriver The New York Times. Men nå har det israelske selskapet Orcam utviklet en enhet som hjelper blinde å se. OrCam- enheten er et lite kamera forbundet med en tynn kabel til en bærbar datamaskin som er utviklet for å passe i brukerens lomme. Systemet er festet på brukerens briller med en liten magnet og bruker en flankelyd-høyttaler for å tilby klar tale som leser opp ordene pekt på av brukeren. Systemet er laget for både å gjenkjenne og å snakke "tekst i naturen", et begrep som brukes for å beskrive avisartikler samt bussnumre og gjenstander så forskjellige som landemerker, trafikklys og ansiktene til venner. Enheten kjenner foreløpig engelskspråklig tekst og selges gjennom selskapets nettsted for 2500 dollar. Bloomberg TV har laget denne reportasjen om den smarte oppfinnelsen: httpv://www.youtube.com/watch?v=k_C1iKIqi_o&feature=player_embedded  

OrcamInntil nå har lesehjelpemidler for synshemmede og blinde vært tungvinte enheter som gjenkjenner tekst i avgrensede miljøer, eller programmer på smarttelefoner som har begrensede evner, skriver The New York Times. Men nå har det israelske selskapet Orcam utviklet en enhet som hjelper blinde å se. OrCam- enheten er et lite kamera forbundet med en tynn kabel til en bærbar datamaskin som er utviklet for å passe i brukerens lomme. Systemet er festet på brukerens briller med en liten magnet og bruker en flankelyd-høyttaler for å tilby klar tale som leser opp ordene pekt på av brukeren.

Systemet er laget for både å gjenkjenne og å snakke “tekst i naturen”, et begrep som brukes for å beskrive avisartikler samt bussnumre og gjenstander så forskjellige som landemerker, trafikklys og ansiktene til venner. Enheten kjenner foreløpig engelskspråklig tekst og selges gjennom selskapets nettsted for 2500 dollar.

Bloomberg TV har laget denne reportasjen om den smarte oppfinnelsen: