De fleste renseanlegg i dag er ikke er økonomiske med den energien de trenger. Emefcy, en produsent av israelske bio-energi-systemer, har bygget en brenselcelle som bruker bakterier til å bryte ned avfallet i vann. Fremgangsmåten reduserer mengden av energi som kreves for å behandle avløpsvann, så vel som å generere elektrisitet.  I hovedsak innebærer dette at avfallet oppløst i vann brukes som energikilde - skittent vann blir elektrisitet. Selskapet har allerede reist 10 millioner dollar og har prognoser på en årlig omsetning på mer enn 100 millioner dollar innen 2017 gjennom eksport til USA og Europa. Denne siste vanninnovasjon fra Israel kan komme til å revolusjonere renseanlegg og kraftproduksjon. I fjor ble det israelske firmaet tatt med på i den prestisjetunge «2012 Global Cleantech 100»-listen, produsert av Cleantech Group, et ledende globalt forskningsselskap fokusert på innovasjon innen energi og miljø. httpv://www.youtube.com/watch?v=p2pokUqJ07s&feature=player_embedded httpv://www.youtube.com/watch?v=WQfiUzJx7Fw

EnergiDe fleste renseanlegg i dag er ikke er økonomiske med den energien de trenger. Emefcy, en produsent av israelske bio-energi-systemer, har bygget en brenselcelle som bruker bakterier til å bryte ned avfallet i vann. Fremgangsmåten reduserer mengden av energi som kreves for å behandle avløpsvann, så vel som å generere elektrisitet.  I hovedsak innebærer dette at avfallet oppløst i vann brukes som energikilde – skittent vann blir elektrisitet. Selskapet har allerede reist 10 millioner dollar og har prognoser på en årlig omsetning på mer enn 100 millioner dollar innen 2017 gjennom eksport til USA og Europa. Denne siste vanninnovasjon fra Israel kan komme til å revolusjonere renseanlegg og kraftproduksjon.

I fjor ble det israelske firmaet tatt med på i den prestisjetunge «2012 Global Cleantech 100»-listen, produsert av Cleantech Group, et ledende globalt forskningsselskap fokusert på innovasjon innen energi og miljø.