Nå kan du ta med deg pc-en, sette deg ned i en park i Tel Avivs sentrum, og lese nettsiden til Norsk Israelsk Handelskammer.  Det koster ingenting. Både besøkende og beboere i "byen som aldri sover" kan nå dra nytte av en Wi-Fi-ordningen for hele byen - drevet av Motorola Solutions. Det nye nettverket kan benyttes i parker, hovedgater, markedsplasser og kommersielle sentre, samt Old Jaffa, melder turistmyndighetene i byen. Det gir fri internettilgang for besøkende og fastboende. Prosjektet koster rundt 6 millioner shekel eller rundt 1.6 millioner dollar, og i tillegg til en gratis høyhastighets internett-tilkobling i løpet av dagen er teknisk støtte kontinuerlig tilgjengelig. Wi-Fi hotspots er stasjonert på flere punkter langs gatene, og har en hastighet på fem megabyte. Nedlastning av store filer og å legge inn fildelingssteder vil bli blokkert, og brannmurer vil bli satt på plass for å hindre tilgang til offensive nettsteder. «Denne ordningen er det første skrittet mot en mer avansert by, som tilpasser seg den teknologiske verden. 'Tel Aviv følger i fotsporene til Jerusalem og Haifa som har lansert lignende prosjekter,» sier bystyremedlem Alom Solar, som tok initiativet til prosjektet.

Tel_Aviv2Nå kan du ta med deg pc-en, sette deg ned i en park i Tel Avivs sentrum, og lese nettsiden til Norsk Israelsk Handelskammer.  Det koster ingenting. Både besøkende og beboere i “byen som aldri sover” kan nå dra nytte av en Wi-Fi-ordningen for hele byen – drevet av Motorola Solutions. Det nye nettverket kan benyttes i parker, hovedgater, markedsplasser og kommersielle sentre, samt Old Jaffa, melder turistmyndighetene i byen. Det gir fri internettilgang for besøkende og fastboende.

Prosjektet koster rundt 6 millioner shekel eller rundt 1.6 millioner dollar, og i tillegg til en gratis høyhastighets internett-tilkobling i løpet av dagen er teknisk støtte kontinuerlig tilgjengelig. Wi-Fi hotspots er stasjonert på flere punkter langs gatene, og har en hastighet på fem megabyte. Nedlastning av store filer og å legge inn fildelingssteder vil bli blokkert, og brannmurer vil bli satt på plass for å hindre tilgang til offensive nettsteder.

«Denne ordningen er det første skrittet mot en mer avansert by, som tilpasser seg den teknologiske verden. ‘Tel Aviv følger i fotsporene til Jerusalem og Haifa som har lansert lignende prosjekter,» sier bystyremedlem Alom Solar, som tok initiativet til prosjektet.