Neil Tennant, sangeren i popduoen Pet Shop Boys, avviste mandag henstillingene fra pro-palestinske aktivister om å avbryte bandets Tel Aviv konsert, planlagt til 23. juni, skriver Israel Hayom. Anti-israelske og pro-palestinske grupper har i lengre tid forsøkt å presse gruppen til å avlyse søndagens konsert på Nokia Stadium i Tel Aviv, men Pet Shop Boys har vært i Israel tidligere, og lar seg ikke presse til å blande seg inn i den politiske konflikten denne gangen heller, i alle fall ikke på Israel-kritikernes side. Neil Tennant slår tvert imot fast at Israel ikke er noen apartheid-stat. Som et ledd i presset mot den kjente engelske popduoen planlegger pro-palestinske grupper å demonstrere utenfor duoens tilholdssted i London senere denne uken, skriver Israel Hayom.  De mener at en konsert i Israel betyr en stilltiende aksept av «Israels diskrimineringspolitikk». Neil Tennant i Pet Shop Boys er ikke enig i at Israel driver med diskriminering. "Jeg er ikke enig med denne sammenligningen av Israel og apartheid-epoken Sør-Afrika,» skriver han på gruppens hjemmeside. Han sier seg uenig i at Israel driver med en rå og grusom politikk, og minner om at Israel er et land med allmenn stemmerett og like rettigheter for alle innbyggerne, både jøder og arabere. «I apartheid-tidens Sør-Afrika kunne musikere bare spille til segregerte publikum, i Israel kan alle som kjøper en billett delta på en konsert," skriver han. Forestillingen på søndag blir den tredje som Pet Shop Boys avholder i Israel. Deres siste forestilling ble holdt omtrent for fire år siden på Tel Avivs Exhibition Grounds, og ble rost av kritikerne for presentasjon av sangene og videokunsten som ble vist fra scenen, skriver avisen. «Den britiske duoen Tennant og Lowe klarte å overraske oss med en tryllestav selv etter 25 år i yrket», skrev Ynet News sin anmelder, Amit Cotler, den gangen. «Duoen, som insisterer på å ha et kjedelig britisk utseende, fylte scenen med alle regnbuens farger på en måte som beviser at man kan ta med pop, dans og 20-år gamle hits til scenen uten et fnugg av forlegenhet, med stor respekt for 1980-tallet, det samme tiåret som bygde Pet Shop Boys,» skrev anmelderen. Pet Shop Boys startet sin karriere på 1980-tallet med hits som West End Girls. I løpet av årene ga de coverlåter av Elvis Presleys «Always on My Mind», The Village People «Go West» og David Bowies «Hallo Spaceboy.» De har også prøvd seg innen dansemusikk, med sanger som «Domino Dancing, skriver Ynet News. Duoen har laget færre overskrifter de siste årene, men lanserte denne måneden et nytt album. Konserten i Israel er et ledd i promoteringen av dette albumet. Da Pat Shop Boys besøkte Israel i 2009 fikk gruppen spørsmål på pressekonferansen om hva den mente om konflikten mellom palestinere og israelere, noe førte til latter, og replikken: «Vi har løsningen, men det er ikke vår oppgave å gi dere den». httpv://www.youtube.com/watch?v=OrQAQvwUtO4  

Pat_Shop_Boys-150x150Neil Tennant, sangeren i popduoen Pet Shop Boys, avviste mandag henstillingene fra pro-palestinske aktivister om å avbryte bandets Tel Aviv konsert, planlagt til 23. juni, skriver Israel Hayom. Anti-israelske og pro-palestinske grupper har i lengre tid forsøkt å presse gruppen til å avlyse søndagens konsert på Nokia Stadium i Tel Aviv, men Pet Shop Boys har vært i Israel tidligere, og lar seg ikke presse til å blande seg inn i den politiske konflikten denne gangen heller, i alle fall ikke på Israel-kritikernes side. Neil Tennant slår tvert imot fast at Israel ikke er noen apartheid-stat.

Som et ledd i presset mot den kjente engelske popduoen planlegger pro-palestinske grupper å demonstrere utenfor duoens tilholdssted i London senere denne uken, skriver Israel Hayom.  De mener at en konsert i Israel betyr en stilltiende aksept av «Israels diskrimineringspolitikk».

Neil Tennant i Pet Shop Boys er ikke enig i at Israel driver med diskriminering. “Jeg er ikke enig med denne sammenligningen av Israel og apartheid-epoken Sør-Afrika,» skriver han på gruppens hjemmeside. Han sier seg uenig i at Israel driver med en rå og grusom politikk, og minner om at Israel er et land med allmenn stemmerett og like rettigheter for alle innbyggerne, både jøder og arabere. «I apartheid-tidens Sør-Afrika kunne musikere bare spille til segregerte publikum, i Israel kan alle som kjøper en billett delta på en konsert,” skriver han.

Forestillingen på søndag blir den tredje som Pet Shop Boys avholder i Israel. Deres siste forestilling ble holdt omtrent for fire år siden på Tel Avivs Exhibition Grounds, og ble rost av kritikerne for presentasjon av sangene og videokunsten som ble vist fra scenen, skriver avisen.

«Den britiske duoen Tennant og Lowe klarte å overraske oss med en tryllestav selv etter 25 år i yrket», skrev Ynet News sin anmelder, Amit Cotler, den gangen. «Duoen, som insisterer på å ha et kjedelig britisk utseende, fylte scenen med alle regnbuens farger på en måte som beviser at man kan ta med pop, dans og 20-år gamle hits til scenen uten et fnugg av forlegenhet, med stor respekt for 1980-tallet, det samme tiåret som bygde Pet Shop Boys,» skrev anmelderen.

Pet Shop Boys startet sin karriere på 1980-tallet med hits som West End Girls. I løpet av årene ga de coverlåter av Elvis Presleys «Always on My Mind», The Village People «Go West» og David Bowies «Hallo Spaceboy.» De har også prøvd seg innen dansemusikk, med sanger som «Domino Dancing, skriver Ynet News.

Duoen har laget færre overskrifter de siste årene, men lanserte denne måneden et nytt album. Konserten i Israel er et ledd i promoteringen av dette albumet.

Da Pat Shop Boys besøkte Israel i 2009 fikk gruppen spørsmål på pressekonferansen om hva den mente om konflikten mellom palestinere og israelere, noe førte til latter, og replikken: «Vi har løsningen, men det er ikke vår oppgave å gi dere den».