Med Irans atomprogram i tankene trapper Israel opp utviklingen av anti-rakett-teknologi, sier oberst Aviram Hasson, leder av Arrow 3-prosjektet.  Hasson er leder av systemutviklingsavdelingen i det israelske Forsvarsdepartementet, Israel Missile Defense Organization. Han deltok nylig på konferansen "Aerial Threats in the Modern Age" ved Institutt for National Security Studies i Tel Aviv. Han fortalte at forvaret arbeider med et system som sikrer at egne fly i luften ikke forstyrres av rakettoppskytninger. Rakettene vil vite hvor flyene befinner seg, og gå rundt dem uten å treffe noen, for deretter å treffe den innkomne raketten. «Maksimal beskyttelse med minimal forstyrrelse," sier han. Under konferansen avslørte Hasson at Arrow 3-systemet, bygget for å avskjære interkontinentale ballistiske missiler i verdensrommet, vil kunne opereres over land som ikke deler grense med Israel, eksempelvis Iran, skriver Israel Hayom. Forsvarseksperter vurderer Hassons foredrag som den første bekreftelsen av en israelsk embetsmann på at Arrow 3 er i stand til å avskjære prosjektiler fra et ikke-grenseland, skriver avisen. Når Arrow 3-raketten først er oppe i luften vil den kunne korrigere sin vei uten noen kommandoer fra bakken. "På et visst punkt, når den kommer til kanten av atmosfæren, skiller den sin foran og bakdel og sikter seg selv på målet. Missilet er i stand til å korrigere avvik uten kommandoer fra bakken. Det er som om den sier: Jeg er her oppe, og jeg kan se bedre hva som er her oppe i verdensrommet. jeg forstår mine omgivelser, og dette er hva jeg må gjøre,"  forklarte den israelske obersten. En vellykket test av Arrow 3 anti-ballistisk rakettsystem ble gjennomført i februar i år. Arrow 3 er et samarbeidsprosjekt mellom det israelske forsvarsdepartementets forvaltning for utvikling av våpen og teknologisk infrastruktur, og det amerikanske forsvarsdepartementet. Det anses å være det mest innovative og revolusjonerende anti-missilsystemet i verden, skriver Israel Hayom. Forsvarsdepartementet sier at Arrow 3 vil gjøre Israels eksisterende rakettforsvarsnettverk bedre rustet for fremtidige trusler. Det israelske rakettforsvarsnettverket omfatter Iron Dome (drift), David Sling (under utvikling), Arrow 2 (operativ) og Arrow 3 (under utvikling). Bilder fra den første testen: httpv://www.youtube.com/watch?v=OWAPIYx8qYI httpv://www.youtube.com/watch?v=Ila3VPF2drY httpv://www.youtube.com/watch?v=lsW8Ib0pvUs

Arrow3Med Irans atomprogram i tankene trapper Israel opp utviklingen av anti-rakett-teknologi, sier oberst Aviram Hasson, leder av Arrow 3-prosjektet.  Hasson er leder av systemutviklingsavdelingen i det israelske Forsvarsdepartementet, Israel Missile Defense Organization. Han deltok nylig på konferansen “Aerial Threats in the Modern Age” ved Institutt for National Security Studies i Tel Aviv. Han fortalte at forvaret arbeider med et system som sikrer at egne fly i luften ikke forstyrres av rakettoppskytninger. Rakettene vil vite hvor flyene befinner seg, og gå rundt dem uten å treffe noen, for deretter å treffe den innkomne raketten. «Maksimal beskyttelse med minimal forstyrrelse,” sier han.

Under konferansen avslørte Hasson at Arrow 3-systemet, bygget for å avskjære interkontinentale ballistiske missiler i verdensrommet, vil kunne opereres over land som ikke deler grense med Israel, eksempelvis Iran, skriver Israel Hayom. Forsvarseksperter vurderer Hassons foredrag som den første bekreftelsen av en israelsk embetsmann på at Arrow 3 er i stand til å avskjære prosjektiler fra et ikke-grenseland, skriver avisen.

Når Arrow 3-raketten først er oppe i luften vil den kunne korrigere sin vei uten noen kommandoer fra bakken. “På et visst punkt, når den kommer til kanten av atmosfæren, skiller den sin foran og bakdel og sikter seg selv på målet. Missilet er i stand til å korrigere avvik uten kommandoer fra bakken. Det er som om den sier: Jeg er her oppe, og jeg kan se bedre hva som er her oppe i verdensrommet. jeg forstår mine omgivelser, og dette er hva jeg må gjøre,”  forklarte den israelske obersten. En vellykket test av Arrow 3 anti-ballistisk rakettsystem ble gjennomført i februar i år.

Arrow 3 er et samarbeidsprosjekt mellom det israelske forsvarsdepartementets forvaltning for utvikling av våpen og teknologisk infrastruktur, og det amerikanske forsvarsdepartementet. Det anses å være det mest innovative og revolusjonerende anti-missilsystemet i verden, skriver Israel Hayom.

Forsvarsdepartementet sier at Arrow 3 vil gjøre Israels eksisterende rakettforsvarsnettverk bedre rustet for fremtidige trusler. Det israelske rakettforsvarsnettverket omfatter Iron Dome (drift), David Sling (under utvikling), Arrow 2 (operativ) og Arrow 3 (under utvikling).

Bilder fra den første testen: