Nå kan du kjøpe deler av de berømte Dødehavsrullene og henge på veggen hjemme. Deler av Dødehavsrullene er til salgs - i små biter. Nesten 70 år etter oppdagelsen av verdens eldste bibelske manuskripter, vil den palestinske familien som opprinnelig solgte dem til forskere og institusjoner nå selge til overs blitte fragmenter som har vært oppbevart i en sveitsisk safe i disse 70 årene, skriver Israel Hayom. Dødehavsrullene består av mer enn 10.000 manuskript fragmenter som representerer 900 forskjellige tekster, også de eldste bibelske tekster som noensinne er funnet. De ble oppdaget i huler i Judea-ørkenen langs Dødehavet. De fleste av rullene er laget av dyr hud pergament, noen er papyrus, og en er laget av kobber. Minst 90 prosent er skrevet på hebraisk, mens resten er på arameisk og gresk. Noen fragmenter har forsvunnet, inkludert tre store fragmenter av Samuels bok, og to stykker fra Daniels bok som ble stjålet fra Rockefeller arkeologiske museum i 1966. Deres oppholdssted er fortsatt ukjent. De fleste av disse fragmentene er knapt porto-frimerke-størrelse, og noen er tomme. Men i de siste årene, har evangeliske kristne samlere og institusjoner i USA delt ut millioner av dollar for å skaffe seg en del av disse arkeologiske skattene. Israels Antiquities Authority eier de fleste av rullene, og er negative til private eiere. Alle deler av Dødehavsrullene bør bli anerkjent som israelsk kulturell eiendom mener de israelske myndighetene, som har truet med å gripe inn med krav dersom de oppdager fragmenter som er i oppsetning på det frie markedet. Familiemedlemmet som forvalter de til overs blitte fragmentene på vegne av eierfamilien, sier imidlertid at han har tilbudt familiens gjenværende fragmenter til Israel Antiquities Authority og andre israelske institusjoner, men de hadde ikke råd til å betale for dem. "Hvis noen er interessert, er vi klare til å selge," sier han til The Associated Press.

DødehavsrulleneNå kan du kjøpe deler av de berømte Dødehavsrullene og henge på veggen hjemme. Deler av Dødehavsrullene er til salgs – i små biter. Nesten 70 år etter oppdagelsen av verdens eldste bibelske manuskripter, vil den palestinske familien som opprinnelig solgte dem til forskere og institusjoner nå selge til overs blitte fragmenter som har vært oppbevart i en sveitsisk safe i disse 70 årene, skriver Israel Hayom. Dødehavsrullene består av mer enn 10.000 manuskript fragmenter som representerer 900 forskjellige tekster, også de eldste bibelske tekster som noensinne er funnet. De ble oppdaget i huler i Judea-ørkenen langs Dødehavet.

De fleste av rullene er laget av dyr hud pergament, noen er papyrus, og en er laget av kobber. Minst 90 prosent er skrevet på hebraisk, mens resten er på arameisk og gresk.

Noen fragmenter har forsvunnet, inkludert tre store fragmenter av Samuels bok, og to stykker fra Daniels bok som ble stjålet fra Rockefeller arkeologiske museum i 1966. Deres oppholdssted er fortsatt ukjent.

De fleste av disse fragmentene er knapt porto-frimerke-størrelse, og noen er tomme. Men i de siste årene, har evangeliske kristne samlere og institusjoner i USA delt ut millioner av dollar for å skaffe seg en del av disse arkeologiske skattene. Israels Antiquities Authority eier de fleste av rullene, og er negative til private eiere. Alle deler av Dødehavsrullene bør bli anerkjent som israelsk kulturell eiendom mener de israelske myndighetene, som har truet med å gripe inn med krav dersom de oppdager fragmenter som er i oppsetning på det frie markedet.

Familiemedlemmet som forvalter de til overs blitte fragmentene på vegne av eierfamilien, sier imidlertid at han har tilbudt familiens gjenværende fragmenter til Israel Antiquities Authority og andre israelske institusjoner, men de hadde ikke råd til å betale for dem. “Hvis noen er interessert, er vi klare til å selge,” sier han til The Associated Press.