Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil sammen med sin kone, Sara, besøke Kina i mai. Det er Kina som står bak invitasjonen. Den israelske statsministeren håper på at det vil bli en gyllen sjanse til å styrke de økonomiske båndene mellom de to landene, og til å ta opp spørsmålet rundt den iranske atomtrusselen, skriver Ynet News. Statsministeren vurderer angivelig Kina, sammen med India, som de potensielt viktigste markedene for israelsk eksport i fremtiden. For å spare penger på statsbudsjettet har han oppfordret sine statsråder til å unngå utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige, men han har gjort unntak for disse to økonomiske gigantene, skriver den israelske avisen. Den israelske statsministeren har to ganger vært nødt til å avlyse besøk til Kina. Han ble invitert på en tur til Kina i 2011, men ble tvunget til å avlyse besøket etter å ha mottatt en invitasjon til et toppmøte med palestinernes president Mahmoud Abbas og USAs president Barack Obama. Han planla igjen å besøke Kina i fjor. Da måtte han avlyse på grunn av en intern politisk krise. Styreleder i det israelske eksportkontoret IEICI, Ramzi Gabbay, har tidligere uttalt at endringene i Israels eksportkart gjenspeiler den økende betydningen av Kina som et viktig eksportmål for Israel.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil sammen med sin kone, Sara, besøke Kina i mai. Det er Kina som står bak invitasjonen. Den israelske statsministeren håper på at det vil bli en gyllen sjanse til å styrke de økonomiske båndene mellom de to landene, og til å ta opp spørsmålet rundt den iranske atomtrusselen, skriver Ynet News. Statsministeren vurderer angivelig Kina, sammen med India, som de potensielt viktigste markedene for israelsk eksport i fremtiden.

For å spare penger på statsbudsjettet har han oppfordret sine statsråder til å unngå utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige, men han har gjort unntak for disse to økonomiske gigantene, skriver den israelske avisen.

Den israelske statsministeren har to ganger vært nødt til å avlyse besøk til Kina. Han ble invitert på en tur til Kina i 2011, men ble tvunget til å avlyse besøket etter å ha mottatt en invitasjon til et toppmøte med palestinernes president Mahmoud Abbas og USAs president Barack Obama. Han planla igjen å besøke Kina i fjor. Da måtte han avlyse på grunn av en intern politisk krise.

Styreleder i det israelske eksportkontoret IEICI, Ramzi Gabbay, har tidligere uttalt at endringene i Israels eksportkart gjenspeiler den økende betydningen av Kina som et viktig eksportmål for Israel.