Hvert år avholdes det en internasjonal konkurranse i Bibelkunnskap i Jerusalem. I år fant konkurransen sted tirsdag 16.april. Det endte med at dommerne ikke klarte å skille kunnskapene til den amerikanske jøden Yishai Eisenberg (15) fra New Jersey fra kunnskapene til 16 år gamle Elior Babian fra Beit Shemesh. Begge ble kåret til vinnere, skriver Israel Hayom. Femti-åtte unge mennesker fra 26 land deltok i alle faser av den internasjonale konkurransen, inkludert fra Tyrkia, USA, Brasil, Sør-Afrika og Tyskland. Elior Babian, sønn av en fattig familie, lyktes mot alle odds, skriver avisen. Han er elev ved Shaalei Torah Yeshiva videregående skole i Beit Shemesh. I den endelige duellen mellom de to finalistene svarte begge riktig på alle spørsmålene. Oppgavene for de unge konkurrentene gikk ut på å få høre deler av vers fra Bibelen for deretter å fullføre versene.  Eisenberg ble bedt om å fullføre verset: "Kongen fastsetter land med rett." "Men den som tar imot bestikkelser styrter det," fullførte Eisenberg. Babian måtte røyne seg på sitatet  "Hvor det er ingen åpenbaring, kastes folk på villspor." Og fullførte: "Men lykkelig er den som holder loven," refererer Israel Hayom. Spørsmålene ble stadig vanskeligere, men ingen av de to ungdommene lot seg vippe av pinnen. Til slutt ble det dommerne, og ikke konkurrentene, som måtte gi opp, og kronet begge til vinnere. "Den fantastiske mestringen av bibelvers planter et stort håp i hver av våre hjerter", kommenterer den israelske den utdanningsministeren Rabbi Shai Peron. "Det reiser en forventning om at disse versene og kapitlene vil bli våre veikart,» sier han. Her kan du se innspurten og premieutdelingen

Hvert år avholdes det en internasjonal konkurranse i Bibelkunnskap i Jerusalem. I år fant konkurransen sted tirsdag 16.april. Det endte med at dommerne ikke klarte å skille kunnskapene til den amerikanske jøden Yishai Eisenberg (15) fra New Jersey fra kunnskapene til 16 år gamle Elior Babian fra Beit Shemesh. Begge ble kåret til vinnere, skriver Israel Hayom. Femti-åtte unge mennesker fra 26 land deltok i alle faser av den internasjonale konkurransen, inkludert fra Tyrkia, USA, Brasil, Sør-Afrika og Tyskland.

Elior Babian, sønn av en fattig familie, lyktes mot alle odds, skriver avisen. Han er elev ved Shaalei Torah Yeshiva videregående skole i Beit Shemesh. I den endelige duellen mellom de to finalistene svarte begge riktig på alle spørsmålene.

Oppgavene for de unge konkurrentene gikk ut på å få høre deler av vers fra Bibelen for deretter å fullføre versene.  Eisenberg ble bedt om å fullføre verset: “Kongen fastsetter land med rett.” “Men den som tar imot bestikkelser styrter det,” fullførte Eisenberg. Babian måtte røyne seg på sitatet  “Hvor det er ingen åpenbaring, kastes folk på villspor.” Og fullførte: “Men lykkelig er den som holder loven,” refererer Israel Hayom.

Spørsmålene ble stadig vanskeligere, men ingen av de to ungdommene lot seg vippe av pinnen. Til slutt ble det dommerne, og ikke konkurrentene, som måtte gi opp, og kronet begge til vinnere.

“Den fantastiske mestringen av bibelvers planter et stort håp i hver av våre hjerter”, kommenterer den israelske den utdanningsministeren Rabbi Shai Peron. “Det reiser en forventning om at disse versene og kapitlene vil bli våre veikart,» sier han.

Her kan du se innspurten og premieutdelingen