Den israelske regjeringen godkjente i dag den såkalte "open skies"-avtalen med EU. 16 regjeringsmedlemmer stemte for avtalen, tre stemte imot. Ansatte i El Al demonstrerte utenfor regjeringsbygningen i Jerusalem, og streiker mot avtalen, som innebærer at alle EU-basert flyselskap kan fly direkte fra overalt i EU til Israel. Israelske flyselskap vil kunne fly til alle flyplasser i EU. Turistministeren mener at avtalen vil føre til mange nye arbeidsplasser innen turistindustrien, mens El Als ansatte frykter oppsigelser. "Reformen har som mål å senke kostnadene for flyreisene fra og til Israel, og å oppmuntre innkommende turisme," sier statsminister Benjamin Netanyahu. Under dagens regjeringsmøte sa Israels ferske finansminister Yair Lapid at 'open skies'-reformen er bra for Israel «Den vil føre til lavere priser og økt konkurranse, og vil ikke skade antall arbeidsplasser, snarere motsatt," sa han. Lapid viste til en rapport som hevder at 10.000 nye arbeidsplasser vil bli opprettet i hotellvirksomheten på grunn av økt turisme, forårsaket av den nye avtalen. "Politikken er nødvendig for å stimulere vekst, spesielt når økonomien ikke er i så god form", sa turistminister Uzi Landau under regjeringsmøtet. Samferdselsminister Yisrael Katz sier til Israel Radio at forslaget vil bli godkjent. Han mente i likhet med de andre statsrådene at det styrker økonomien ved å øke turisme og redusere billettprisene. Ofer Eini, leder av den israelske fagbevegelsen Histadrut, sier at også han favoriserer en åpen himmel, men at Israels små flåter og høye sikkerhetskostnader gjør det vanskelig å konkurrere med internasjonale operatører.

Den israelske regjeringen godkjente i dag den såkalte “open skies”-avtalen med EU. 16 regjeringsmedlemmer stemte for avtalen, tre stemte imot. Ansatte i El Al demonstrerte utenfor regjeringsbygningen i Jerusalem, og streiker mot avtalen, som innebærer at alle EU-basert flyselskap kan fly direkte fra overalt i EU til Israel. Israelske flyselskap vil kunne fly til alle flyplasser i EU. Turistministeren mener at avtalen vil føre til mange nye arbeidsplasser innen turistindustrien, mens El Als ansatte frykter oppsigelser.

“Reformen har som mål å senke kostnadene for flyreisene fra og til Israel, og å oppmuntre innkommende turisme,” sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Under dagens regjeringsmøte sa Israels ferske finansminister Yair Lapid at ‘open skies’-reformen er bra for Israel «Den vil føre til lavere priser og økt konkurranse, og vil ikke skade antall arbeidsplasser, snarere motsatt,” sa han. Lapid viste til en rapport som hevder at 10.000 nye arbeidsplasser vil bli opprettet i hotellvirksomheten på grunn av økt turisme, forårsaket av den nye avtalen.

“Politikken er nødvendig for å stimulere vekst, spesielt når økonomien ikke er i så god form”, sa turistminister Uzi Landau under regjeringsmøtet. Samferdselsminister Yisrael Katz sier til Israel Radio at forslaget vil bli godkjent. Han mente i likhet med de andre statsrådene at det styrker økonomien ved å øke turisme og redusere billettprisene.

Ofer Eini, leder av den israelske fagbevegelsen Histadrut, sier at også han favoriserer en åpen himmel, men at Israels små flåter og høye sikkerhetskostnader gjør det vanskelig å konkurrere med internasjonale operatører.