Styreleder Eivind Reiten i selskapet AGR håper på flere oppdrag i olje- og gassutviklingen utenfor Israel. Påskeaften ble kranene åpnet for ilandføring av naturgass fra Tamar-feltet vest for Haifa, skriver Dagen i dag. «Dette er et spennende område å arbeide i. Her er funnet så store forekomster at det vil føre til at Israel er selvforsynt med gass i fremtiden», sier Reiten til Dagen. Selskapet AGR, som han er styreleder i, var sist høst innleid for å drive prøveboring utenfor kysten av Israel. «Vi har nå avsluttet disse boringene. Det ble i denne brønnen påvist forekomster av gass, men ikke store nok til kommersiell drift. Det er ikke avklart om vi får nye oppdrag per i dag, men vi håper det», sier Eivind Reiten. Han opplyser at AGR tar imot boreoppdrag fra andre operatører, og er aktive for å få nye kontrakter. Påskeaften ble kranene åpnet for ilandføring av naturgass fra Tamar-feltet vest for Haifa til Israel. Dette feltet skal inneholde hele 250 milliarder kubikkmeter naturgass. Eivind Reiten er godt orientert om det som skjer på olje- og gassektoren i Israel. «De har tidligere ilandført gass fra et annet område. Dette er et uttrykk for at det er store gassforekomster utenfor kysten av Israel», sier den tidligere olje- og energiministeren og eks-Hydro-sjefen til Dagen. Reiten legger til at dette området er sensitivt i forhold til landene rundt Israel. «Vi er ikke involvert på områder som er omstridte. De lisensene vi har vært aktive i, ligger ikke i slike områder», sier Eivind Reiten. Israel har funnet store mengder olje og gass utenfor Middelhavskysten. Et av de største gassfunnene de siste tiårene på verdensbasis er feltet Leviathan. Den amerikanske multimilliardæren og konsernsjefen for Continental Resources, Harold Hamm – USAs 30. rikeste mann – er svært optimistisk på vegne av Israel. Det er fullt mulig for Israel å gå fra energikrise til å bevege seg mot energiuavhengighet slik USA har gjort, argumenterer Harold Hamm, formann i Continental Resources, i følge MIFF.no - Dette vil føre dem på god vei mot der de ønsker å være (energiuavhengig). Jeg er mentalt optimistisk. Når vi ser tilbake trodde vi i USA at vi var i varig nedgang i oljeutvinningen. Nå har vi funnet ut at det er vi sannelig ikke, forklarer han i et intervju med Jerusalem Post. Her er noen flere ekspertuttalelser: httpv://www.youtube.com/watch?v=Prr9MQrTL6M httpv://www.youtube.com/watch?v=vrBcSvwEy_E

Styreleder Eivind Reiten i selskapet AGR håper på flere oppdrag i olje- og gassutviklingen utenfor Israel. Påskeaften ble kranene åpnet for ilandføring av naturgass fra Tamar-feltet vest for Haifa, skriver Dagen i dag. «Dette er et spennende område å arbeide i. Her er funnet så store forekomster at det vil føre til at Israel er selvforsynt med gass i fremtiden», sier Reiten til Dagen. Selskapet AGR, som han er styreleder i, var sist høst innleid for å drive prøveboring utenfor kysten av Israel.

«Vi har nå avsluttet disse boringene. Det ble i denne brønnen påvist forekomster av gass, men ikke store nok til kommersiell drift. Det er ikke avklart om vi får nye oppdrag per i dag, men vi håper det», sier Eivind Reiten. Han opplyser at AGR tar imot boreoppdrag fra andre operatører, og er aktive for å få nye kontrakter.

Påskeaften ble kranene åpnet for ilandføring av naturgass fra Tamar-feltet vest for Haifa til Israel. Dette feltet skal inneholde hele 250 milliarder kubikkmeter naturgass. Eivind Reiten er godt orientert om det som skjer på olje- og gassektoren i Israel. «De har tidligere ilandført gass fra et annet område. Dette er et uttrykk for at det er store gassforekomster utenfor kysten av Israel», sier den tidligere olje- og energiministeren og eks-Hydro-sjefen til Dagen.

Reiten legger til at dette området er sensitivt i forhold til landene rundt Israel. «Vi er ikke involvert på områder som er omstridte. De lisensene vi har vært aktive i, ligger ikke i slike områder», sier Eivind Reiten.

Israel har funnet store mengder olje og gass utenfor Middelhavskysten. Et av de største gassfunnene de siste tiårene på verdensbasis er feltet Leviathan. Den amerikanske multimilliardæren og konsernsjefen for Continental Resources, Harold Hamm – USAs 30. rikeste mann – er svært optimistisk på vegne av Israel. Det er fullt mulig for Israel å gå fra energikrise til å bevege seg mot energiuavhengighet slik USA har gjort, argumenterer Harold Hamm, formann i Continental Resources, i følge MIFF.no

– Dette vil føre dem på god vei mot der de ønsker å være (energiuavhengig). Jeg er mentalt optimistisk. Når vi ser tilbake trodde vi i USA at vi var i varig nedgang i oljeutvinningen. Nå har vi funnet ut at det er vi sannelig ikke, forklarer han i et intervju med Jerusalem Post.

Her er noen flere ekspertuttalelser: