Etter fire år med boring og investeringer på milliarder av shekel,begynte naturgass fra gassfeltet  Tamar utenfor kysten av Israel fredag å strømme mot Israel melder israelsk TV i dag. Den nye tilstrømningen av gass betyr at Israel for første gang vil være i stand til å stole på seg selv for sin egen energi. Det vil resultere i renere, billigere strøm for publikum, og vil spare landet for 13 milliarder shekel i året. Inntil nå rundt 40 % av Israels naturgass er tidligere blitt levert av Egypt, men gjentatte sabotasjer mot den egyptiske gassrørledningen siden februar 2011, da Hosni Mubakrak ble styrtet, har gjort disse leveransene ustabile. Se nyheten her

Etter fire år med boring og investeringer på milliarder av shekel,begynte naturgass fra gassfeltet  Tamar utenfor kysten av Israel fredag å strømme mot Israel melder israelsk TV i dag. Den nye tilstrømningen av gass betyr at Israel for første gang vil være i stand til å stole på seg selv for sin egen energi. Det vil resultere i renere, billigere strøm for publikum, og vil spare landet for 13 milliarder shekel i året.

Inntil nå rundt 40 % av Israels naturgass er tidligere blitt levert av Egypt, men gjentatte sabotasjer mot den egyptiske gassrørledningen siden februar 2011, da Hosni Mubakrak ble styrtet, har gjort disse leveransene ustabile.

Se nyheten her