Det israelske forsvarsindustriselskapet Elbit Systems Ltd kunngjorde denne uken at selskapets heleide datterselskap, Elbit Systems Electro-optikk Elop Ltd (Elop) har blitt tildelt en kontrakt verd 80 millioner dollar for å oppgradere pansrede stridsvogner (AFV) for en asiatisk kunde. Oppgraderingen vil bli utført i løpet av en toårsperiode. Elop vil integrere avanserte systemer for økt effektivitet (inkludert for nattflyging) av våpensystemer installert ombord på AFV. "Vi er veldig stolte av denne kontrakten som ytterligere bekrefter våre unike evner i AFV oppgraderinger og vår anerkjennelse som verdens ledere, basert på vår tidligere resultater på dette feltet," sier Elop daglige leder Adi Dar til det israelske forretningsbladet Globes. Dette er den andre store kontrakten vunnet av Elbit Systems denne måneden.  Selskapet har også inngått en kontrakt med en asiatisk kunde om levering av elektronisk krigføringssystemer til en verdi av 115 millioner dollar. Kilder i selskapet sier at disse to kontraktene er produkt av selskapets nye strategi for å legge inn nye og voksende markeder for å kompensere fallende salg i de tradisjonelle markedene i USA og Europa på grunn av forsvarsbudsjettkutt.

Det israelske forsvarsindustriselskapet Elbit Systems Ltd kunngjorde denne uken at selskapets heleide datterselskap, Elbit Systems Electro-optikk Elop Ltd (Elop) har blitt tildelt en kontrakt verd 80 millioner dollar for å oppgradere pansrede stridsvogner (AFV) for en asiatisk kunde. Oppgraderingen vil bli utført i løpet av en toårsperiode. Elop vil integrere avanserte systemer for økt effektivitet (inkludert for nattflyging) av våpensystemer installert ombord på AFV.

“Vi er veldig stolte av denne kontrakten som ytterligere bekrefter våre unike evner i AFV oppgraderinger og vår anerkjennelse som verdens ledere, basert på vår tidligere resultater på dette feltet,” sier Elop daglige leder Adi Dar til det israelske forretningsbladet Globes.

Dette er den andre store kontrakten vunnet av Elbit Systems denne måneden.  Selskapet har også inngått en kontrakt med en asiatisk kunde om levering av elektronisk krigføringssystemer til en verdi av 115 millioner dollar.

Kilder i selskapet sier at disse to kontraktene er produkt av selskapets nye strategi for å legge inn nye og voksende markeder for å kompensere fallende salg i de tradisjonelle markedene i USA og Europa på grunn av forsvarsbudsjettkutt.