Forholdet mellom Tyrkia og Israel har vært iskaldt i flere år etter at israelske soldater i selvforsvar drepte flere tyrkiske aktivister som forsøkte å ta seg ulovlig inn til Gaza på en båt. Nå har den israelske regjeringen, for å bedre forholdet til Tyrkia, bedt tyrkerne om unnskyldning. Et av resultatene er at israelerne igjen er begynt å reise til Tyrkia på ferie. Dusinvis av jødiske israelere er  reist med charterfly til den tyrkiske feriebyen Antalya denne påsken, skriver Yedioth Ahronoth. I går gikk det ett charterfly til den tyrkiske badebyen. I dag var det satt opp to nye charterfly. Ifølge tall fra reisebyråer, var 50 % av passasjerene ombord på onsdagens flytur til Antalya arabiske israelere som benytter påskeferien til å reise til Tyrkia, mens resten var israelerne som skyndte seg å bestille sine ferier etter forsoningen mellom Ankara og Jerusalem. En familie på fire betaler et gjennomsnitt på 2000 dollar for en fire-dagers ferie på en fem-stjerners "all inclusive"-resort i Antalya. "Vi satt flyet i systemet lørdag kveld, og vi fikk flere telefonsamtaler på søndag fra folk som spurte om priser. De ønsket også å vite om det var trygt å reise til Antalya. Dusinvis av mennesker booket fire og fem-dagers ferie, " sier Eyal Kashdan, administrerende direktør i reisebyrået Flying Carpet, som organiserte onsdagens charterfly til Antalya. Ami Cohen, daglig leder av turoperatør "Kavei Hofsha," mener imidlertid at den virkelige testen på om reisene til Tyrkia tar seg opp igjen etter å ha ligget lavt i flere år først vil komme etter påske.

Forholdet mellom Tyrkia og Israel har vært iskaldt i flere år etter at israelske soldater i selvforsvar drepte flere tyrkiske aktivister som forsøkte å ta seg ulovlig inn til Gaza på en båt. Nå har den israelske regjeringen, for å bedre forholdet til Tyrkia, bedt tyrkerne om unnskyldning. Et av resultatene er at israelerne igjen er begynt å reise til Tyrkia på ferie. Dusinvis av jødiske israelere er  reist med charterfly til den tyrkiske feriebyen Antalya denne påsken, skriver Yedioth Ahronoth.

I går gikk det ett charterfly til den tyrkiske badebyen. I dag var det satt opp to nye charterfly. Ifølge tall fra reisebyråer, var 50 % av passasjerene ombord på onsdagens flytur til Antalya arabiske israelere som benytter påskeferien til å reise til Tyrkia, mens resten var israelerne som skyndte seg å bestille sine ferier etter forsoningen mellom Ankara og Jerusalem. En familie på fire betaler et gjennomsnitt på 2000 dollar for en fire-dagers ferie på en fem-stjerners “all inclusive”-resort i Antalya.

“Vi satt flyet i systemet lørdag kveld, og vi fikk flere telefonsamtaler på søndag fra folk som spurte om priser. De ønsket også å vite om det var trygt å reise til Antalya. Dusinvis av mennesker booket fire og fem-dagers ferie, ” sier Eyal Kashdan, administrerende direktør i reisebyrået Flying Carpet, som organiserte onsdagens charterfly til Antalya. Ami Cohen, daglig leder av turoperatør “Kavei Hofsha,” mener imidlertid at den virkelige testen på om reisene til Tyrkia tar seg opp igjen etter å ha ligget lavt i flere år først vil komme etter påske.