Bare i Canada har en større andel av befolkningen høyere utdanning enn i Israel. En oversikt laget av OECD plasserer Israel på den flotte andre plassen, godt foran Norge som havner som nummer seks. OECD-studien har undersøkt de 34 OECD-landene, pluss åtte andre land med utviklet økonomi. 46 prosent av israelerne har høyere utdanning, mot 51 prosent i Canada, skriver Jerusalem Post. Bak Israel følger Japan, USA, New Zealand, Sør Korea, Norge, Storbritannia, Australia og Finland. Gjennomsnittlig har 31 prosent av befolkningen i OECD-landene høyere utdanning, langt under det israelske resultatet. Da Israel tilsluttet seg OECD i 2010 viste en undersøkelse at 92 prosent av israelerne hadde videregående skole, mot et OECD-gjennomsnitt på 84 prosent. En velutdannet befolkning er en forutsetning for en vellykket, utviklet økonomi, mener den israelske avisen, som viser til at den siste «Bloomberg Innovation Index» rangerer Israel først blant 50 land innen forskning og utvikling.

Bare i Canada har en større andel av befolkningen høyere utdanning enn i Israel. En oversikt laget av OECD plasserer Israel på den flotte andre plassen, godt foran Norge som havner som nummer seks. OECD-studien har undersøkt de 34 OECD-landene, pluss åtte andre land med utviklet økonomi. 46 prosent av israelerne har høyere utdanning, mot 51 prosent i Canada, skriver Jerusalem Post. Bak Israel følger Japan, USA, New Zealand, Sør Korea, Norge, Storbritannia, Australia og Finland. Gjennomsnittlig har 31 prosent av befolkningen i OECD-landene høyere utdanning, langt under det israelske resultatet.

Da Israel tilsluttet seg OECD i 2010 viste en undersøkelse at 92 prosent av israelerne hadde videregående skole, mot et OECD-gjennomsnitt på 84 prosent.

En velutdannet befolkning er en forutsetning for en vellykket, utviklet økonomi, mener den israelske avisen, som viser til at den siste «Bloomberg Innovation Index» rangerer Israel først blant 50 land innen forskning og utvikling.