Genie Energy er tildelt den første lisensen for å drive leteboring etter olje på Golan-høyden. De kan bore fra Katzrin i nord til Tzemach i sør. Kilder opplyser til Globes Online at selskapet Genie Energy har vunnet kampen om den første borelisensen på Golan. Tidligere Knesset-medlem og regjeringsmedlem Effie Eitam leder selskapet. Blant aksjeeierne inngår Rupert Murdoch og Lord Jacob Rothschild. Den tidligere amerikanske visepresidenten Dick Cheney skal være rådgiver for selskapet. Israel erobret Golan-høydene i 1967 i en forsvarskrig mot Syria. Tildelingen av letekontrakt i området kan skape diplomatisk støy siden mange land ser på området som okkupert etter internasjonal lov, påpeker Globes Online. Nyheten om boreplanene lekker til pressen bare uker før USA-president Barack Obama besøker Israel.

Genie Energy er tildelt den første lisensen for å drive leteboring etter olje på Golan-høyden. De kan bore fra Katzrin i nord til Tzemach i sør. Kilder opplyser til Globes Online at selskapet Genie Energy har vunnet kampen om den første borelisensen på Golan. Tidligere Knesset-medlem og regjeringsmedlem Effie Eitam leder selskapet. Blant aksjeeierne inngår Rupert Murdoch og Lord Jacob Rothschild. Den tidligere amerikanske visepresidenten Dick Cheney skal være rådgiver for selskapet.

Israel erobret Golan-høydene i 1967 i en forsvarskrig mot Syria. Tildelingen av letekontrakt i området kan skape diplomatisk støy siden mange land ser på området som okkupert etter internasjonal lov, påpeker Globes Online. Nyheten om boreplanene lekker til pressen bare uker før USA-president Barack Obama besøker Israel.