Etiopiske jøder og etiopiere gjør suksess i Israel. Forrige uke vant to etiopiske løper Jerusalem Maraton. Nylig vant en jødiske etiopisk kvinne den israelske missekonkurransen, og Israels Idolvinner i 2011var en etiopiske jøde. Forrige onsdag ble for første gang er en kvinne av jødisk-etiopisk avstamning kåret til skjønnhetsdronning i Israel. 21 år gamle og 1,82 meter høye Yityish Titi Aynaw gråt sine modige tårer da hun onsdag kveld ble kåret til Miss Israel, skriver NTB. «Det er virkelig på tide at det kåres en etiopisk skjønnhetsmodell. Det er nok av mørkhudede modeller i Israel», sier den tidligere offiseren i hæren, som den siste tiden har jobbet som selger i en skobutikk i Netanya. Aynaw kom til Israel sammen med sin bror da hun var tolv år gammel, etter at foreldrene døde. I Israel bor det 125.000 jøder som stammer fra Etiopia, hvorav de fleste kom i to store bølger i 1984 og 1991. Abraham Kabeto Ketla fra Etiopia vant det tredje Jerusalem maraton, og satt en rekord for løpet. Rundt 20.000 løpere deltok tross protester fra palestinerne, skriver Ynet News. Kvinneklassen ble også vunnet av en etiopier.  Palestinerne oppfordret til en boikott av Jerusalem maraton fordi det passerte gjennom Øst-Jerusalem. Israels Idol-vinner i 2011var også av etiopisk-jødisk avstamning.  Hagit Yaso ble født i Sderot, og har to brødre og to søstre. Hennes foreldre innvandret til Israel fra Etiopia i 1980 gjennom Sudan. Under hennes militærtjeneste, sang hun i et militært band. Hun er omtalt i dokumentarfilmen Sderot: Rock in the Red Zone. httpv://www.youtube.com/watch?v=0V_VbSx5STM

Etiopiske jøder og etiopiere gjør suksess i Israel. Forrige uke vant to etiopiske løper Jerusalem Maraton. Nylig vant en jødiske etiopisk kvinne den israelske missekonkurransen, og Israels Idolvinner i 2011var en etiopiske jøde. Forrige onsdag ble for første gang er en kvinne av jødisk-etiopisk avstamning kåret til skjønnhetsdronning i Israel. 21 år gamle og 1,82 meter høye Yityish Titi Aynaw gråt sine modige tårer da hun onsdag kveld ble kåret til Miss Israel, skriver NTB.

«Det er virkelig på tide at det kåres en etiopisk skjønnhetsmodell. Det er nok av mørkhudede modeller i Israel», sier den tidligere offiseren i hæren, som den siste tiden har jobbet som selger i en skobutikk i Netanya.

Aynaw kom til Israel sammen med sin bror da hun var tolv år gammel, etter at foreldrene døde. I Israel bor det 125.000 jøder som stammer fra Etiopia, hvorav de fleste kom i to store bølger i 1984 og 1991.

Abraham Kabeto Ketla fra Etiopia vant det tredje Jerusalem maraton, og satt en rekord for løpet. Rundt 20.000 løpere deltok tross protester fra palestinerne, skriver Ynet News. Kvinneklassen ble også vunnet av en etiopier.  Palestinerne oppfordret til en boikott av Jerusalem maraton fordi det passerte gjennom Øst-Jerusalem.

Israels Idol-vinner i 2011var også av etiopisk-jødisk avstamning.  Hagit Yaso ble født i Sderot, og har to brødre og to søstre. Hennes foreldre innvandret til Israel fra Etiopia i 1980 gjennom Sudan. Under hennes militærtjeneste, sang hun i et militært band. Hun er omtalt i dokumentarfilmen Sderot: Rock in the Red Zone.