Barcelona er en populær fotballklubb både blant israelerne og palestinere på Vestbredden. Nå har klubbens president Sandro Rosell foreslått en fotballkamp mellom Israel og palestinerne med spillere fra begge sider av konflikten som et skritt mot fred i Midtøsten, skriver Global Post. "Vi ønsker å møte de palestinske og israelske lederne for å fremme ideen om en fotballkamp for fred," uttalte han i en felles uttalelse sammen Israels president Shimon Peres i Tel Aviv forrige torsdag. "I all beskjedenhet ønsker FC Barcelona å gjøre seg tilgjengelig for å bidra til arbeidet med å styrke broene av fred og dialog mellom det israelske og palestinske samfunnet," sa Rosell i en kommentar etter å ha kommet med annonseringen av fredskampen. "Vi ønsker å gjøre vårt team og våre spillere tilgjengelige for å ta del i en fotballkamp med håp om at dette spillet vil tjene til å forlenge kanalene for dialog innenfor de to samfunnene, som vil bidra til å bringe dem nærmere," la han til. «Fred vil være mulig bare hvis tillit, respekt og forståelse eksisterer mellom folkene. Vi tror med hele vårt hjerte at en kamp som involverer Barca, i samarbeid med israelere og palestinere, kan bidra til å re-etablere disse lenkene som er uunnværlige for å få folk til å leve sammen fredelig," uttalte han. "I Israel, som i hele verden, har Barcelona en hærskare av fans. Fotball bringer ned barrierer, eliminerer rasisme og lærer oss å konkurrere i vennskap fremfor kampen i sinne. Virkelig fred er mellom mennesker og ikke bare mellom regjeringer, og som våre barn elsker Barcelona, så også gjøre barn i de palestinske selvstyremyndighetene," svarte den israelske presidenten, Shimon Peres. "Sammen med deg, og med presidenten for de palestinske selvstyremyndighetene, vil vi arbeide for å iscenesette en spesiell kamp som forhåpentligvis ikke vil være en one-off anledning, men en del av det pågående samarbeidet mellom våre barn," repliserte Barcelona-lederen. I forbindelse med sitt besøk i Israel hadde han også et møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og lederen for det palestinske fotballforbundet Jibril Rajoub i Ramallah. Ingen dato for en slik kamp er ennå satt, men israelske medier rapporterer at det kan skje 31. juli, skriver Global Post. FC Barcelona ble noe ufrivillig innblandet i Midt Østen konflikten i oktober i fjor da klubben sa ja til en forespørsel fra den frigitte israelske soldaten Gilad Shalit, som ble holdt i fangenskap av Hamas i flere år, til å overvære en fotballkamp i Barcelona mellom FC Barcelona og Real Madrid. Det medførte kraftige protester fra palestinske organisasjoner og Hamas som kalte Shalit for en morder og opplyste om at ingen TV-stasjon i Gaza ville sende kampen. Resultatet ble at FC Barcelona også inviterte palestinere til å se fotballkampen fra VIP-plassen.

Barcelona er en populær fotballklubb både blant israelerne og palestinere på Vestbredden. Nå har klubbens president Sandro Rosell foreslått en fotballkamp mellom Israel og palestinerne med spillere fra begge sider av konflikten som et skritt mot fred i Midtøsten, skriver Global Post. “Vi ønsker å møte de palestinske og israelske lederne for å fremme ideen om en fotballkamp for fred,” uttalte han i en felles uttalelse sammen Israels president Shimon Peres i Tel Aviv forrige torsdag.

“I all beskjedenhet ønsker FC Barcelona å gjøre seg tilgjengelig for å bidra til arbeidet med å styrke broene av fred og dialog mellom det israelske og palestinske samfunnet,” sa Rosell i en kommentar etter å ha kommet med annonseringen av fredskampen.

“Vi ønsker å gjøre vårt team og våre spillere tilgjengelige for å ta del i en fotballkamp med håp om at dette spillet vil tjene til å forlenge kanalene for dialog innenfor de to samfunnene, som vil bidra til å bringe dem nærmere,” la han til.

«Fred vil være mulig bare hvis tillit, respekt og forståelse eksisterer mellom folkene. Vi tror med hele vårt hjerte at en kamp som involverer Barca, i samarbeid med israelere og palestinere, kan bidra til å re-etablere disse lenkene som er uunnværlige for å få folk til å leve sammen fredelig,” uttalte han.

“I Israel, som i hele verden, har Barcelona en hærskare av fans. Fotball bringer ned barrierer, eliminerer rasisme og lærer oss å konkurrere i vennskap fremfor kampen i sinne. Virkelig fred er mellom mennesker og ikke bare mellom regjeringer, og som våre barn elsker Barcelona, så også gjøre barn i de palestinske selvstyremyndighetene,” svarte den israelske presidenten, Shimon Peres.

“Sammen med deg, og med presidenten for de palestinske selvstyremyndighetene, vil vi arbeide for å iscenesette en spesiell kamp som forhåpentligvis ikke vil være en one-off anledning, men en del av det pågående samarbeidet mellom våre barn,” repliserte Barcelona-lederen. I forbindelse med sitt besøk i Israel hadde han også et møte med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas og lederen for det palestinske fotballforbundet Jibril Rajoub i Ramallah. Ingen dato for en slik kamp er ennå satt, men israelske medier rapporterer at det kan skje 31. juli, skriver Global Post.

FC Barcelona ble noe ufrivillig innblandet i Midt Østen konflikten i oktober i fjor da klubben sa ja til en forespørsel fra den frigitte israelske soldaten Gilad Shalit, som ble holdt i fangenskap av Hamas i flere år, til å overvære en fotballkamp i Barcelona mellom FC Barcelona og Real Madrid. Det medførte kraftige protester fra palestinske organisasjoner og Hamas som kalte Shalit for en morder og opplyste om at ingen TV-stasjon i Gaza ville sende kampen. Resultatet ble at FC Barcelona også inviterte palestinere til å se fotballkampen fra VIP-plassen.