Vil en terroristbombing av en buss som drives av komprimert naturgass forårsake større skader enn om en selvmordsbomber sprenger seg i luften i en buss med vanlig dieselmotor? Det spørsmålet blir nå testet ut av det israelske politiet. Resultatet vil kunne avgjøre om israelske busser skal gå over til å bruke naturgass, skriver næringslivsbladet Globes. Resultatene av testen vil ha konsekvenser for landets offentlige transportbudsjett og for kvaliteten på luften som blir pustet inn av folket, skriver avisen. Dersom testen viser at bombingen av en naturgassdrevet buss er mindre skadelig enn bombingen av en diesel-drevet buss, vil veien være åpen for den Israels bussparken til bruk av naturgass. Hvis testen går den andre veien, vil landet trolig bli sittende fast med en dieselflåte i årene som kommer, mener Globes. Tidligere denne måneden diskuterte en konferanse på Holon Institute of Technology konvertering av den israelske bussparken til alternative drivstoff. Dette er ingen fantasi eller futuristisk plan, men en revolusjon som er rett rundt hjørnet. Tusenvis av elektriske og hybrid elektrisk-dieselbusser er i bruk rundt om i verden. Kina er den største brukeren av elektriske busser, og 20 % av bussene som nå selges i Europa er hybrider. Volvo AB, verdens største produsent av busser, har annonsert at de vil stanse produksjon av dieselbusser helt i 2014, skriver den israelske avisen. Israels første hybridbuss er allerede i landet, og ble innviet av samferdselsminister Yisrael Katz. Det er en av seks hybridbusser bestilt av Dan Public Transportation Co Ltd for Haifas Metronit Bus Rapid Transit. I tillegg vil Israels første helelektriske buss ankomme i april, og vil bli gjort tilgjengelig for Dan for ett års studie. Bussen, bygget av Kinas BYD Co Ltd vil bli levert av BYDs israelske representant Clal Motors Ltd. BYD har levert hundrevis av elektriske busser til kunder i Kina, USA, Finland, Tyskland, Italia og Nederland i de siste to årene. Under Holon Institute of Technology Conference, sa Clal Motors konsernsjef Doron Vadai at å investere i elektriske busser er økonomisk bedre enn bruk av diesel og naturgassbusser, selv om de koster dobbelt så mye som en dieselbuss. "Vedlikeholdskostnader for en elektrisk buss er mindre" sa han. "Energikostnadene på elektriske busser er også lavere."

Vil en terroristbombing av en buss som drives av komprimert naturgass forårsake større skader enn om en selvmordsbomber sprenger seg i luften i en buss med vanlig dieselmotor? Det spørsmålet blir nå testet ut av det israelske politiet. Resultatet vil kunne avgjøre om israelske busser skal gå over til å bruke naturgass, skriver næringslivsbladet Globes. Resultatene av testen vil ha konsekvenser for landets offentlige transportbudsjett og for kvaliteten på luften som blir pustet inn av folket, skriver avisen.

Dersom testen viser at bombingen av en naturgassdrevet buss er mindre skadelig enn bombingen av en diesel-drevet buss, vil veien være åpen for den Israels bussparken til bruk av naturgass. Hvis testen går den andre veien, vil landet trolig bli sittende fast med en dieselflåte i årene som kommer, mener Globes.

Tidligere denne måneden diskuterte en konferanse på Holon Institute of Technology konvertering av den israelske bussparken til alternative drivstoff. Dette er ingen fantasi eller futuristisk plan, men en revolusjon som er rett rundt hjørnet. Tusenvis av elektriske og hybrid elektrisk-dieselbusser er i bruk rundt om i verden. Kina er den største brukeren av elektriske busser, og 20 % av bussene som nå selges i Europa er hybrider. Volvo AB, verdens største produsent av busser, har annonsert at de vil stanse produksjon av dieselbusser helt i 2014, skriver den israelske avisen.

Israels første hybridbuss er allerede i landet, og ble innviet av samferdselsminister Yisrael Katz. Det er en av seks hybridbusser bestilt av Dan Public Transportation Co Ltd for Haifas Metronit Bus Rapid Transit.

I tillegg vil Israels første helelektriske buss ankomme i april, og vil bli gjort tilgjengelig for Dan for ett års studie. Bussen, bygget av Kinas BYD Co Ltd vil bli levert av BYDs israelske representant Clal Motors Ltd. BYD har levert hundrevis av elektriske busser til kunder i Kina, USA, Finland, Tyskland, Italia og Nederland i de siste to årene.

Under Holon Institute of Technology Conference, sa Clal Motors konsernsjef Doron Vadai at å investere i elektriske busser er økonomisk bedre enn bruk av diesel og naturgassbusser, selv om de koster dobbelt så mye som en dieselbuss. “Vedlikeholdskostnader for en elektrisk buss er mindre” sa han. “Energikostnadene på elektriske busser er også lavere.”