Singapore-Israel Industrial R & D Foundation (SIIRD) har gitt et tilskudd på 165 000 dollar for utvikling av en applikasjon som vil hjelpe autistiske barn å håndtere dagligdagse oppgaver, melder nettstedet Israeli Innovation News. Samarbeidsprosjektet er utviklet av Center for Educational Technology på israelsk side og organisasjonen Dynamics Speech i Singapore. Dynamics Speech spesialiserer seg på behandling av barn med kommunikasjonsvansker og i å finne teknologiske løsninger for dem. Apparatet som er i en oppbyggingsfase og forventes å treffe markedet om omtrent et år, kalles VTAMIC (Visual Task Manager in a Calendare) og er utviklet for å hjelpe barn og voksne med autismespekterforstyrrelser (ASD) med å håndtere daglig aktiviteter. Produktet omfatter en kalender som kan deles inn i tidsenheter der foreldre og barn kan skrive ned oppgavene til neste dag, slik som å pusse tennene, gå på skole, gå til legen, etc. Det rikholdige biblioteket vil også inneholde bilder og videoer. Foreldre vil kunne ta bilder av sine barn mens de utfører oppgavene, legge dem til i biblioteket og plassere dem på kalenderen eller gå tilbake og se dem når som helst. Initiativet ble lansert etter at Singapore-Israel Industrial R & D Foundation hjalp  Center for Educational Technology i kontakt med et selskap i Singapore. Singapore-Israel Industrial R & D Foundation hjelper med utvikling og vil være berettiget til royalties fra solgte produkter. Israelerne vil arbeide med grafisk design og film, og selskapet i Singapore vil være ansvarlig for programmering. "Programmet gjør det mulig for barnet å organisere sine aktiviteter og forstå hvordan hver oppgave skal utføres på en enkel, visuell måte," forklarer Ofra Razel som er leder for spesialundervisningen til Center for Educational Technology. De siste par årene har det vært et stort oppsving i bruken av iPads for å hjelpe funksjonshemmede og autistiske mennesker. Enkelhet, det intuitive grensesnittet, følsom berøringsskjerm og relativt rimelig pris har gjort enhetene populære blant millioner av forbrukere i Israel og i utlandet, og har gjort den populær blant pårørende for mennesker med nedsatt funksjonsevne i tillegg, skriver Israeli Innovation News.

Singapore-Israel Industrial R & D Foundation (SIIRD) har gitt et tilskudd på 165 000 dollar for utvikling av en applikasjon som vil hjelpe autistiske barn å håndtere dagligdagse oppgaver, melder nettstedet Israeli Innovation News. Samarbeidsprosjektet er utviklet av Center for Educational Technology på israelsk side og organisasjonen Dynamics Speech i Singapore. Dynamics Speech spesialiserer seg på behandling av barn med kommunikasjonsvansker og i å finne teknologiske løsninger for dem.

Apparatet som er i en oppbyggingsfase og forventes å treffe markedet om omtrent et år, kalles VTAMIC (Visual Task Manager in a Calendare) og er utviklet for å hjelpe barn og voksne med autismespekterforstyrrelser (ASD) med å håndtere daglig aktiviteter. Produktet omfatter en kalender som kan deles inn i tidsenheter der foreldre og barn kan skrive ned oppgavene til neste dag, slik som å pusse tennene, gå på skole, gå til legen, etc.

Det rikholdige biblioteket vil også inneholde bilder og videoer. Foreldre vil kunne ta bilder av sine barn mens de utfører oppgavene, legge dem til i biblioteket og plassere dem på kalenderen eller gå tilbake og se dem når som helst.

Initiativet ble lansert etter at Singapore-Israel Industrial R & D Foundation hjalp  Center for Educational Technology i kontakt med et selskap i Singapore. Singapore-Israel Industrial R & D Foundation hjelper med utvikling og vil være berettiget til royalties fra solgte produkter. Israelerne vil arbeide med grafisk design og film, og selskapet i Singapore vil være ansvarlig for programmering.

“Programmet gjør det mulig for barnet å organisere sine aktiviteter og forstå hvordan hver oppgave skal utføres på en enkel, visuell måte,” forklarer Ofra Razel som er leder for spesialundervisningen til Center for Educational Technology.

De siste par årene har det vært et stort oppsving i bruken av iPads for å hjelpe funksjonshemmede og autistiske mennesker. Enkelhet, det intuitive grensesnittet, følsom berøringsskjerm og relativt rimelig pris har gjort enhetene populære blant millioner av forbrukere i Israel og i utlandet, og har gjort den populær blant pårørende for mennesker med nedsatt funksjonsevne i tillegg, skriver Israeli Innovation News.