Israelsk kapital og strategi sammen med kinesisk produksjon er formelen når den nye bilen GQ3 fra Qoros skal innta Kina og resten av verden. Bilen lanseres i Geneve i mars. Israel Corp beskriver sin inntreden i Qoros som en «veldig langsiktig investering », og regner med at Kinas økonomiske vekst og bilindustri vil vokse fortere enn industrilandene, skriver Norge Idag. Bilen er et samarbeid mellom kinesiske Chery Automobile Co. Og det israelske holdingselskapet Israel Corp. Qoros vil investere 14 milliarder kroner frem til 2015. Det er planlagt at det skal produseres om lag 150 000 biler i en fabrikk i Changsu, halvannen times kjøretur nordvest for Shanghai. Chery er Kinas største bileksportør og produsent av bilen QQ mini, og samarbeider altså med Israel Corp, et Tel Aviv-basert selskap med interesser i shipping, oljeraffineri, kjemikalier og transport. De to partene eier 50 prosent hver. Qoros målkunde er 25-30 års alderen og vil ha «kvalitet til en overkommelig pris», sier Volker Steinwascher (69), som har vært blant sjefene i Volkswagen-konsernet, og er blant lederne for Qoros i Shanghai til Bloomberg. GQ3 er navnet på Qoros første familiebil. Bilen som verdensvises på Genève-messen i mars, har plattformteknologi utviklet sammen med Magna Steyr i Østerrike. Getrag leverer girkassene. Derfor blir GQ like mye en europeisk som kinesisk bil. Å legge lanseringen til vårens viktigste bilutstilling i Europa har naturligvis sammenheng med at Qoros ser på hele verden som et fremtidig marked. Lykkes en bilprodusent i Europa, ligger verden stort sett åpen. Selve salget i Europa tar til mot slutten av 2013, skriver Norge Idag. Innen 2015 skal Qoros ha fire bilmodeller i salg. Tidlig i 2014 kommer en kombi på størrelse med VW Golf, etterfulgt av en crossoverutgave av samme bil. Qoros første SUV planlegges til første kvartal i 2015. Den planlagte crossover-utgaven kan komme til å vekke oppsikt. Den vil nemlig inneholde et unikt hybridsystem som lar sjåføren velge mellom bensindrevet forhjulstrekk, elektrisk drevet bakhjulstrekk og bensin+elektriskdrevet firhjulstrekk, skriver Norge I dag.

Israelsk kapital og strategi sammen med kinesisk produksjon er formelen når den nye bilen GQ3 fra Qoros skal innta Kina og resten av verden. Bilen lanseres i Geneve i mars. Israel Corp beskriver sin inntreden i Qoros som en «veldig langsiktig investering », og regner med at Kinas økonomiske vekst og bilindustri vil vokse fortere enn industrilandene, skriver Norge Idag. Bilen er et samarbeid mellom kinesiske Chery Automobile Co. Og det israelske holdingselskapet Israel Corp. Qoros vil investere 14 milliarder kroner frem til 2015.

Det er planlagt at det skal produseres om lag 150 000 biler i en fabrikk i Changsu, halvannen times kjøretur nordvest for Shanghai.

Chery er Kinas største bileksportør og produsent av bilen QQ mini, og samarbeider altså med Israel Corp, et Tel Aviv-basert selskap med interesser i shipping, oljeraffineri, kjemikalier og transport. De to partene eier 50 prosent hver.

Qoros målkunde er 25-30 års alderen og vil ha «kvalitet til en overkommelig pris», sier Volker Steinwascher (69), som har vært blant sjefene i Volkswagen-konsernet, og er blant lederne for Qoros i Shanghai til Bloomberg.

GQ3 er navnet på Qoros første familiebil. Bilen som verdensvises på Genève-messen i mars, har plattformteknologi utviklet sammen med Magna Steyr i Østerrike. Getrag leverer girkassene.

Derfor blir GQ like mye en europeisk som kinesisk bil. Å legge lanseringen til vårens viktigste bilutstilling i Europa har naturligvis sammenheng med at Qoros ser på hele verden som et fremtidig marked. Lykkes en bilprodusent i Europa, ligger verden stort sett åpen. Selve salget i Europa tar til mot slutten av 2013, skriver Norge Idag.

Innen 2015 skal Qoros ha fire bilmodeller i salg. Tidlig i 2014 kommer en kombi på størrelse med VW Golf, etterfulgt av en crossoverutgave av samme bil. Qoros første SUV planlegges til første kvartal i 2015.

Den planlagte crossover-utgaven kan komme til å vekke oppsikt. Den vil nemlig inneholde et unikt hybridsystem som lar sjåføren velge mellom bensindrevet forhjulstrekk, elektrisk drevet bakhjulstrekk og bensin+elektriskdrevet firhjulstrekk, skriver Norge I dag.