Ferske opplysninger fra det israelske finansdepartementet viser at underskuddet på fjorårets statsbudsjett ble høyere enn tidligere antatt. Likevel slår både statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz fast at det ikke er aktuelt å øke skattene for å skape bedre balanse.  "Statsministeren og finansministeren vil avgjøre politikken, ikke anonyme tjenestemenn," sa Steinitz tirsdag som kommentar til rykter om skatteøkninger. «Underskuddet på 4,2 % vil ikke påvirke innbyggernes lommebøker ettersom vi allerede har tatt de nødvendige skritt i forhold til beskatning," sa han. "Jeg tror ikke vi må øke skattene. For flere måneder siden tok vi en beslutning om et svært moderat skattenivå gjennom en pakke som tok hensyn til at underskuddet ville bli det som det er i dag, rundt 4 prosent," sa Netanyahu i et intervju med Kanal 2 mandag. "Jeg tror ikke dette vil påvirke innbyggernes lommebøker," la han til. Ifølge Finansdepartementet anslag publisert forrige søndag, hadde Israel et underskudd tilsvarende 4,2 prosent av BNP. "Det er ingen grunn å øke skattene. Vi hadde et større underskudd i 2009. Siden da har vi senket skattene, sikret gratis utdanning for barn i alderen 3 år og eldre, forutsatt tannpleie inntil fylte 12 år, hevet lønnen for innleide arbeidere og minstelønnen og forbedret lønnen til lærere og leger. Vi vil fortsette å gjøre disse tingene,» sa statsministeren. "Jeg ønsker ikke å øke skattene. Det er ikke min naturlige tilbøyelighet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å unngå det,» forsikret han. Finansdepartementet generaldirektør, Doron Cohen, sier at den israelske økonomien er stabil. "Jeg har tillit til den israelske økonomien," sier Cohen til Israel Hayom. "2012 underskuddet ikke vil skade Israels evne til å heve billig kreditt i nasjonale og internasjonale markeder. Vi visste i starten av 2012 at det ville være en nedgang i skatteinntekter," sier han. Cohen mener at politikerne etter valget må sette seg ned og kutte 14 milliarder shekel (ca. 3,75 milliarder dollar) i budsjettet for 2013.  Cohen antydet at Finansdepartementet ønsker å kutte offentlige utgifter fremfor å øke skattene. 2013 budsjettet vil bli lagt frem for godkjenning av den neste regjeringen og Knesset i mars.

Ferske opplysninger fra det israelske finansdepartementet viser at underskuddet på fjorårets statsbudsjett ble høyere enn tidligere antatt. Likevel slår både statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz fast at det ikke er aktuelt å øke skattene for å skape bedre balanse.  “Statsministeren og finansministeren vil avgjøre politikken, ikke anonyme tjenestemenn,” sa Steinitz tirsdag som kommentar til rykter om skatteøkninger. «Underskuddet på 4,2 % vil ikke påvirke innbyggernes lommebøker ettersom vi allerede har tatt de nødvendige skritt i forhold til beskatning,” sa han.

“Jeg tror ikke vi må øke skattene. For flere måneder siden tok vi en beslutning om et svært moderat skattenivå gjennom en pakke som tok hensyn til at underskuddet ville bli det som det er i dag, rundt 4 prosent,” sa Netanyahu i et intervju med Kanal 2 mandag. “Jeg tror ikke dette vil påvirke innbyggernes lommebøker,” la han til.

Ifølge Finansdepartementet anslag publisert forrige søndag, hadde Israel et underskudd tilsvarende 4,2 prosent av BNP.

“Det er ingen grunn å øke skattene. Vi hadde et større underskudd i 2009. Siden da har vi senket skattene, sikret gratis utdanning for barn i alderen 3 år og eldre, forutsatt tannpleie inntil fylte 12 år, hevet lønnen for innleide arbeidere og minstelønnen og forbedret lønnen til lærere og leger. Vi vil fortsette å gjøre disse tingene,» sa statsministeren. “Jeg ønsker ikke å øke skattene. Det er ikke min naturlige tilbøyelighet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å unngå det,» forsikret han.

Finansdepartementet generaldirektør, Doron Cohen, sier at den israelske økonomien er stabil. “Jeg har tillit til den israelske økonomien,” sier Cohen til Israel Hayom. “2012 underskuddet ikke vil skade Israels evne til å heve billig kreditt i nasjonale og internasjonale markeder. Vi visste i starten av 2012 at det ville være en nedgang i skatteinntekter,” sier han. Cohen mener at politikerne etter valget må sette seg ned og kutte 14 milliarder shekel (ca. 3,75 milliarder dollar) i budsjettet for 2013.  Cohen antydet at Finansdepartementet ønsker å kutte offentlige utgifter fremfor å øke skattene. 2013 budsjettet vil bli lagt frem for godkjenning av den neste regjeringen og Knesset i mars.