Håndballklubben Jotun tester fortiden ut to kvinnelige israelske håndballspillere som i dag har kontrakt med den israelske klubben Herzilya, skriver Sogn Avis. Og så langt er både Jotuns trener og klubbens sportslige leder imponert over det de to israelerne har fått vist frem. I følge sportslig leder, Torstein Kvam, klarte den israelske storskytteren, Amit Izak, seg veldig bra på den første treningskampen, og dunket inn det ene målet etter det andre. Han var også fornøyd med den israelske målvakten Rebecka Ezrahi. «Jeg var imponert. Hun er vant med et mye lavere tempo i hjemlandet, men tok utfordringen på strak arm. Det samme gjorde målvakten Rebecka Ezrahi. Hun har vi sett litt mer til tidligere, så vi visste hva hun var god for,» sier han til Sogn Avis, på telefonen i Hønefoss, der laget spiller treningskamper. Både Izak og Ezrahi er i dag under kontrakt med den israelske klubben Herzilya, men er ikke fremmede for å komme til Norge og Årdal for å spille håndball. Sistnevnte er oppvokst i Bergen, men har israelsk pass da faren hennes kommer fra Israel. Hun kjenner godt til Jotuns trener, Olafur Sveinsson, som har trent henne tidligere, da hun spilte i Årstad, skriver Sogn Avis. «Nå må klubben prøve å finne en løsning for å hente disse to til klubben før neste år,» sier sportslig leder Torstein Kvam. Dersom klubben klarer å ta seg opp til 1.divisjon, slik målet er, mener han at disse spillerne vil være veldig aktuelle. «Jeg er sikker på at disse ville ha hevet laget betraktelig, og kanskje også blitt interessante for større klubber enn vår,» sier han om de to israelske håndballspillerne. «Izak spilte med stor håndballforståing og har en svært god venstrearm. Jeg lot meg imponere,» legger han til.

Håndballklubben Jotun tester fortiden ut to kvinnelige israelske håndballspillere som i dag har kontrakt med den israelske klubben Herzilya, skriver Sogn Avis. Og så langt er både Jotuns trener og klubbens sportslige leder imponert over det de to israelerne har fått vist frem. I følge sportslig leder, Torstein Kvam, klarte den israelske storskytteren, Amit Izak, seg veldig bra på den første treningskampen, og dunket inn det ene målet etter det andre. Han var også fornøyd med den israelske målvakten Rebecka Ezrahi.

«Jeg var imponert. Hun er vant med et mye lavere tempo i hjemlandet, men tok utfordringen på strak arm. Det samme gjorde målvakten Rebecka Ezrahi. Hun har vi sett litt mer til tidligere, så vi visste hva hun var god for,» sier han til Sogn Avis, på telefonen i Hønefoss, der laget spiller treningskamper.

Både Izak og Ezrahi er i dag under kontrakt med den israelske klubben Herzilya, men er ikke fremmede for å komme til Norge og Årdal for å spille håndball. Sistnevnte er oppvokst i Bergen, men har israelsk pass da faren hennes kommer fra Israel. Hun kjenner godt til Jotuns trener, Olafur Sveinsson, som har trent henne tidligere, da hun spilte i Årstad, skriver Sogn Avis.

«Nå må klubben prøve å finne en løsning for å hente disse to til klubben før neste år,» sier sportslig leder Torstein Kvam. Dersom klubben klarer å ta seg opp til 1.divisjon, slik målet er, mener han at disse spillerne vil være veldig aktuelle. «Jeg er sikker på at disse ville ha hevet laget betraktelig, og kanskje også blitt interessante for større klubber enn vår,» sier han om de to israelske håndballspillerne. «Izak spilte med stor håndballforståing og har en svært god venstrearm. Jeg lot meg imponere,» legger han til.