Grensen til Gaza er en av Israels mest spente regioner. Snikskyttere fra Hamas, anti-tank raketter og eksplosiver truer israelske soldater som har til oppgave å patruljere sikkerhetsgjerdet langs grensen. For å motvirke disse truslene har den israelske hæren, IDF, igjen dratt nytte av at Israel er et høyt utviklet høyteknologiland, og tatt i bruk førerløse militære kjøretøy, kalt Guardium Unmanned Ground Vehicle (UGV), skriver den israelske hæren, IDF, på sin hjemmeside. De førerløse kjøretøyene patruljerer Gaza-gjerde døgnet rundt. "Det viktigste aspektet ved Guardium er at de sparer menneskeliv - og penger, også," sier løytnant Avidav, leder for Guardium-divisjonen. Kjøretøyene er ubevæpnede, men er utstyrt med 360 graders kamera og en høyttaler. De er svært mobile, noe som betyr at de kan streame bilder fra ulike vinkler og samle mer data enn et stasjonært kamera kan. Sammen med de nye ubemannede militære kjøretøyene blir grensen kontrollert av infanterisoldater. Dersom kjøretøyene med sine kameraer oppdager noe mistenkelig vil soldatene i kommandorommet umiddelbart advare fotsoldatene i felten, skriver IDF. I kontrollrommet styrer soldater, som alle er kvinner, de førerløse bilene ved hjelp av styrespaker, pedaler, ratt og skjermer. Soldater som ønsker å delta i Guardium-enheten må ha et førerkort for automatiske og manuelle girkasser. "Søkeren må kunne fokusere intensivt, siden jobben krever å bli limt til en skjerm uten avbrudd for seks timers skift," sier løytnant Avidav. Etter å ha blitt tatt opp i enheten vil soldatene gå gjennom et fire måneders kurs før de plasseres «bak rattet». httpv://www.youtube.com/watch?v=fdDzUP2heC0

Grensen til Gaza er en av Israels mest spente regioner. Snikskyttere fra Hamas, anti-tank raketter og eksplosiver truer israelske soldater som har til oppgave å patruljere sikkerhetsgjerdet langs grensen. For å motvirke disse truslene har den israelske hæren, IDF, igjen dratt nytte av at Israel er et høyt utviklet høyteknologiland, og tatt i bruk førerløse militære kjøretøy, kalt Guardium Unmanned Ground Vehicle (UGV), skriver den israelske hæren, IDF, på sin hjemmeside. De førerløse kjøretøyene patruljerer Gaza-gjerde døgnet rundt. “Det viktigste aspektet ved Guardium er at de sparer menneskeliv – og penger, også,” sier løytnant Avidav, leder for Guardium-divisjonen.

Kjøretøyene er ubevæpnede, men er utstyrt med 360 graders kamera og en høyttaler. De er svært mobile, noe som betyr at de kan streame bilder fra ulike vinkler og samle mer data enn et stasjonært kamera kan.

Sammen med de nye ubemannede militære kjøretøyene blir grensen kontrollert av infanterisoldater. Dersom kjøretøyene med sine kameraer oppdager noe mistenkelig vil soldatene i kommandorommet umiddelbart advare fotsoldatene i felten, skriver IDF. I kontrollrommet styrer soldater, som alle er kvinner, de førerløse bilene ved hjelp av styrespaker, pedaler, ratt og skjermer.

Soldater som ønsker å delta i Guardium-enheten må ha et førerkort for automatiske og manuelle girkasser. “Søkeren må kunne fokusere intensivt, siden jobben krever å bli limt til en skjerm uten avbrudd for seks timers skift,” sier løytnant Avidav. Etter å ha blitt tatt opp i enheten vil soldatene gå gjennom et fire måneders kurs før de plasseres «bak rattet».