Det israelske turistdepartementet anslår at det vil komme 75 000 turister til Israel i julen, hvor av 25 000 er kristne pilgrimer. Til tross for noe skepsis like etter Gaza-aksjonen er prognosene nå på nytt gode for at 2013 vil bli et rekordår for turisme til Israel, mener turistdepartementet. Den kristne norske avisen Norge IDAG sin korrespondent i Israel, Richard Oestermann, melder om at alt er lagt til rette for julefeiringen.  Fra midt på dagen på julaften til og med 1. juledag ved middagstid, tilbyr turistdepartementet gratis buss- og pendlingsforbindelser for turister og pilgrimer mellom Jerusalem og Betlehem. Det blir transport fra Mar Elias-klosteret litt utenfor Jerusalem til Fødselskirken i Jesu fødeby, skriver han i sin avis.   De fleste kristne pilgrimer reiser igjennom Rakel-overgangsstedet når de besøker Betlehem. En talsmann fra turistdepartementet sier at departementet har arbeidet hele året for «å skape en rask, og komfortabel overgang, slik at de besøkende vil føle seg velkomne». Julegudstjenesten holdes som vanlig i Fødselskirken, hvor høytstående kristne geistlige deltar sammen med noen spesielt inviterte israelere. Først kommer det tradisjonsrike opptoget av speidere med sekkepipemusikk. Gudstjenesten blir formidlet på et kjempelerret ute på Krybbeplassen til tusener av mer eller mindre hutrende turister og pilegrimer, og til hele verden. Veien mellom Jerusalem og Betlehem får sin årlige, spesielle belysning med mange julestjerner, og hotellrestauranten til YMCA (KFUM) midt i Jerusalem blir pyntet opp med festbelysning, skriver Norge IDAG. Richard Oestermann skriver at alt også er godt tilrettelagt i Nasaret, der den tradisjonelle juleparaden vil finne sted, med fyrverkeri. Det forventes at byen blir full av gjester fra fjern og nær. Før seksdagerskrigen i 1967, da Betlehem igjen ble tilgjengelig, var Nasaret senteret for julefest i Israel, skriver han. Mange kristne turister og pilgrimer kommer til å besøke Galilea, blant annet Tabor-fjellet, også kalt forklarelsens berg, kjent fra Lukas-evangeliet, hvor disiplene talte om Jesu forestående død i Jerusalem. Noenlunde samtidig som de kristne feirer jul, feirer jødene den tradisjonelle lysfesten Hanukkah i åtte dager til minne som miraklet da oljen fra et lite lys, funnet etter makkabeernes vellykkede opprør mot fiendtlige okkupanter, varte i hele åtte dager inntil det kom frem en ny forsyning med olje. Denne jødiske festen handler om overlevelse, mot, beseirende tro og en suveren Gud. Hanukkah har allerede begynt, og overalt i den jødiske verden feires den som en familiesammenkomst der man synger om hva som skjedde den gangen, og det tennes et lys hver dag inntil den åttearmede lysestaken står i all sin glans og vitner om at lyset nå vender tilbake, skriver Norge IDAG. I følge turistdepartementet blir det turistrekord dette året, og mellom november 2012 og januar 2013 anslås antallet av utenlandske turister og pilgrimer til å nå opp til 3,3 millioner, hvor 60 prosent av disse er kristne. Av disse er halvparten pilgrimer, et større antall enn i 2011.

Det israelske turistdepartementet anslår at det vil komme 75 000 turister til Israel i julen, hvor av 25 000 er kristne pilgrimer. Til tross for noe skepsis like etter Gaza-aksjonen er prognosene nå på nytt gode for at 2013 vil bli et rekordår for turisme til Israel, mener turistdepartementet. Den kristne norske avisen Norge IDAG sin korrespondent i Israel, Richard Oestermann, melder om at alt er lagt til rette for julefeiringen.  Fra midt på dagen på julaften til og med 1. juledag ved middagstid, tilbyr turistdepartementet gratis buss- og pendlingsforbindelser for turister og pilgrimer mellom Jerusalem og Betlehem.

Det blir transport fra Mar Elias-klosteret litt utenfor Jerusalem til Fødselskirken i Jesu fødeby, skriver han i sin avis.   De fleste kristne pilgrimer reiser igjennom Rakel-overgangsstedet når de besøker Betlehem. En talsmann fra turistdepartementet sier at departementet har arbeidet hele året for «å skape en rask, og komfortabel overgang, slik at de besøkende vil føle seg velkomne».

Julegudstjenesten holdes som vanlig i Fødselskirken, hvor høytstående kristne geistlige deltar sammen med noen spesielt inviterte israelere. Først kommer det tradisjonsrike opptoget av speidere med sekkepipemusikk. Gudstjenesten blir formidlet på et kjempelerret ute på Krybbeplassen til tusener av mer eller mindre hutrende turister og pilegrimer, og til hele verden. Veien mellom Jerusalem og Betlehem får sin årlige, spesielle belysning med mange julestjerner, og hotellrestauranten til YMCA (KFUM) midt i Jerusalem blir pyntet opp med festbelysning, skriver Norge IDAG.

Richard Oestermann skriver at alt også er godt tilrettelagt i Nasaret, der den tradisjonelle juleparaden vil finne sted, med fyrverkeri. Det forventes at byen blir full av gjester fra fjern og nær. Før seksdagerskrigen i 1967, da Betlehem igjen ble tilgjengelig, var Nasaret senteret for julefest i Israel, skriver han.

Mange kristne turister og pilgrimer kommer til å besøke Galilea, blant annet Tabor-fjellet, også kalt forklarelsens berg, kjent fra Lukas-evangeliet, hvor disiplene talte om Jesu forestående død i Jerusalem.

Noenlunde samtidig som de kristne feirer jul, feirer jødene den tradisjonelle lysfesten Hanukkah i åtte dager til minne som miraklet da oljen fra et lite lys, funnet etter makkabeernes vellykkede opprør mot fiendtlige okkupanter, varte i hele åtte dager inntil det kom frem en ny forsyning med olje. Denne jødiske festen handler om overlevelse, mot, beseirende tro og en suveren Gud. Hanukkah har allerede begynt, og overalt i den jødiske verden feires den som en familiesammenkomst der man synger om hva som skjedde den gangen, og det tennes et lys hver dag inntil den åttearmede lysestaken står i all sin glans og vitner om at lyset nå vender tilbake, skriver Norge IDAG.

I følge turistdepartementet blir det turistrekord dette året, og mellom november 2012 og januar 2013 anslås antallet av utenlandske turister og pilgrimer til å nå opp til 3,3 millioner, hvor 60 prosent av disse er kristne. Av disse er halvparten pilgrimer, et større antall enn i 2011.