Israelske elever oppnår gode resultater i flere internasjonal undersøkelser om skoleferdighetene til barn fra hele verden. De israelske elevene er rangert som nummer syv i verden, og best blant elever fra vestlige land, i den store internasjonale matematikk og naturfagstudien som ble gjennomført i 2011, skriver Israel Hayom. På TIMSS vitenskapstest kom israelske elever på 13. plass på verdensbasis, og i en internasjonal test i leseferdigheter havnet de israelske elevene på 18.plass. På alle disse tre testene fikk Israel et bedre resultat enn noen gang tidligere, skriver den israelske avisen. I 2007 kom israelske elever på tjuefjerde plass i matematikk, 25. i vitenskap og 31. i lesing. TIMSS-testen målte ferdighetene til åttendeklassinger, mens undersøkelsen i leseferdigheter målte evnene til fjerdeklasseelever. Asiatiske land lå øverst på alle testene. Israelske politikere er selvsagt strålende fornøyd. "Jeg ønsker å takke lærerne, som gjør et fantastisk arbeid," sier utdanningsminister Gideon Sa'ar i sin kommentar, mens statsminister Benjamin Netanyahu uttrykker stolthet over de «fantastiske prestasjonene» fra israelske elever og lærere. President Shimon Peres sier at Israel må fortsette å investere i utdanning, som han kaller den "viktigste fremtidige aktiva for staten Israel." Det er elever fra israelske overklassehjem som oppnår de beste resultatene, viser undersøkelsen. Den viser også at arabisktalende elever har klart dårligere resultater enn hebraisk talende israelske skoleelever, selv om også disse elevene gjør et bedre i år enn for fire år siden.

Israelske elever oppnår gode resultater i flere internasjonal undersøkelser om skoleferdighetene til barn fra hele verden. De israelske elevene er rangert som nummer syv i verden, og best blant elever fra vestlige land, i den store internasjonale matematikk og naturfagstudien som ble gjennomført i 2011, skriver Israel Hayom. På TIMSS vitenskapstest kom israelske elever på 13. plass på verdensbasis, og i en internasjonal test i leseferdigheter havnet de israelske elevene på 18.plass. På alle disse tre testene fikk Israel et bedre resultat enn noen gang tidligere, skriver den israelske avisen.

I 2007 kom israelske elever på tjuefjerde plass i matematikk, 25. i vitenskap og 31. i lesing.

TIMSS-testen målte ferdighetene til åttendeklassinger, mens undersøkelsen i leseferdigheter målte evnene til fjerdeklasseelever. Asiatiske land lå øverst på alle testene.

Israelske politikere er selvsagt strålende fornøyd. “Jeg ønsker å takke lærerne, som gjør et fantastisk arbeid,” sier utdanningsminister Gideon Sa’ar i sin kommentar, mens statsminister Benjamin Netanyahu uttrykker stolthet over de «fantastiske prestasjonene» fra israelske elever og lærere. President Shimon Peres sier at Israel må fortsette å investere i utdanning, som han kaller den “viktigste fremtidige aktiva for staten Israel.”

Det er elever fra israelske overklassehjem som oppnår de beste resultatene, viser undersøkelsen. Den viser også at arabisktalende elever har klart dårligere resultater enn hebraisk talende israelske skoleelever, selv om også disse elevene gjør et bedre i år enn for fire år siden.