12 fremtredende Mossad-ansatte ble hedret da Israels president avholdt et Hanukka-arrangement i Jerusalem torsdag. Lysfesten Hanukka feires til minne om at makkabeerne befridde Jerusalem i år 167 f.Kr. Under gårsdagens arrangement i presidentenes residens deltok både president Shimon Peres, statsminister Benjamin Netanyahu og Mossad-sjefen Tamir Pardo, skriver Israel Hayom. Samtidig var USAs president Barack Obama vert for et Hanukka-arrangement i Det Hvite Hus.   I Jerusalem  fremhevet Shimon Peres Mossad som den beste etterretningsorganisasjonen i verden. "Vi trenger et organ som kan operere på internasjonalt nivå med både gamle og moderne metoder. Mossad gjør nettopp det på den mest fremragende måten," sa statsminister Benjamin Netanyahu. Peres ønsket god bedring til den nylig avgåtte, tidligere Mossad-sjefen, Meir Dagan, som nylig gjennomgikk en levertransplantasjon i Hviterussland.  Dagan var i en kritisk situasjon med behov for øyeblikkelig hjelp. Under Hanukka-arrangementet roste Peres den nåværende Mossad-sjefen Tamir Pardo for å ha bidratt til å redde forgjengerens liv. "Dette var virkelig et Hanukka-mirakel," sa Peres. Også i Washington ble det i går arrangert Hanukka-fest, nærmere bestemt i Det Hvite Hus med president Obama som vert. Obama fikk selskap på scenen av sin kone Michelle Obama og Rabbi Lary Bazer, skriver Israel Hayom. httpv://www.youtube.com/watch?v=ICp9NFYY6ak&feature=player_embedded

12 fremtredende Mossad-ansatte ble hedret da Israels president avholdt et Hanukka-arrangement i Jerusalem torsdag. Lysfesten Hanukka feires til minne om at makkabeerne befridde Jerusalem i år 167 f.Kr. Under gårsdagens arrangement i presidentenes residens deltok både president Shimon Peres, statsminister Benjamin Netanyahu og Mossad-sjefen Tamir Pardo, skriver Israel Hayom. Samtidig var USAs president Barack Obama vert for et Hanukka-arrangement i Det Hvite Hus.  

I Jerusalem  fremhevet Shimon Peres Mossad som den beste etterretningsorganisasjonen i verden. “Vi trenger et organ som kan operere på internasjonalt nivå med både gamle og moderne metoder. Mossad gjør nettopp det på den mest fremragende måten,” sa statsminister Benjamin Netanyahu.

Peres ønsket god bedring til den nylig avgåtte, tidligere Mossad-sjefen, Meir Dagan, som nylig gjennomgikk en levertransplantasjon i Hviterussland.  Dagan var i en kritisk situasjon med behov for øyeblikkelig hjelp. Under Hanukka-arrangementet roste Peres den nåværende Mossad-sjefen Tamir Pardo for å ha bidratt til å redde forgjengerens liv. “Dette var virkelig et Hanukka-mirakel,” sa Peres.

Også i Washington ble det i går arrangert Hanukka-fest, nærmere bestemt i Det Hvite Hus med president Obama som vert. Obama fikk selskap på scenen av sin kone Michelle Obama og Rabbi Lary Bazer, skriver Israel Hayom.