Den israelske presidenten, Shimon Peres, talte i går under det første plenumsmøtet i Israel Business Conference. Konferansen ble arrangert av finansavisen Globes. Den startet i går på David Intercontinental Hotel i Tel Aviv og ble avsluttet i kveld. Flere prominente figurer fra Israel og utlandet diskuterte sentrale spørsmål innen business og økonomi. President Peres var først ut. Han presiserte Israels posisjon som en høyteknologinasjon. "Med all respekt for gass og olje, lever Israel av vår high-tech, " sa presidenten i følge referatet i Globes. I forbindelse med konferansen ble Peres intervjuet av Richard Quest fra CNN. Han ble spurt om han vurderte et comeback som aktiv partipolitiker, og svarte: "Jeg tror jeg er for ung til å returnere." Presidenten la til: "jeg føler meg så ung som mine drømmer. En mann er utmålt etter hans ambisjoner, hans visjon og drømmer, ikke av sin alder».  Den israelske presidenten fyller 90 år i august neste år. I samtalen med CNN kommenterte president Peres også den diplomatiske og sikkerhetsmessige situasjonen, og sammenlignet Gaza med Singapore. "Den ene er i mørke middelalderen, og den andre er global. Hva skal vi velge? Singapore, eller Gaza? Goodwill, eller død? Singapore er modellen, og vi må tilbake til forhandlinger med Abu Mazen. Han er en fredens mann, av kompromiss, " sa den israelske presidenten. Den andre taleren i går formiddag var Tel Avivs ordfører, Ron Huldai, som i juli-utgaven av det populære globale britiske magasinet Monocle ble kåret til verdens fjerde dyktigste ordfører, og ble berømmet for å ha snudd Tel Aviv fra en by med svak økonomi til en «magnet for unge teknologigründere.» I sin tale kommenterte ordføreren at Tel Aviv av Wall Street Journals lesere er utpekt som verdens nest beste by til å oppmuntre entreprenørskap. Han fremholdt behovet for å unngå å isolere Israel diplomatisk, og mente at utdanningssystemet i Israel måtte styrkes.

Den israelske presidenten, Shimon Peres, talte i går under det første plenumsmøtet i Israel Business Conference. Konferansen ble arrangert av finansavisen Globes. Den startet i går på David Intercontinental Hotel i Tel Aviv og ble avsluttet i kveld. Flere prominente figurer fra Israel og utlandet diskuterte sentrale spørsmål innen business og økonomi. President Peres var først ut. Han presiserte Israels posisjon som en høyteknologinasjon. “Med all respekt for gass og olje, lever Israel av vår high-tech, ” sa presidenten i følge referatet i Globes.

I forbindelse med konferansen ble Peres intervjuet av Richard Quest fra CNN. Han ble spurt om han vurderte et comeback som aktiv partipolitiker, og svarte: “Jeg tror jeg er for ung til å returnere.” Presidenten la til: “jeg føler meg så ung som mine drømmer. En mann er utmålt etter hans ambisjoner, hans visjon og drømmer, ikke av sin alder».  Den israelske presidenten fyller 90 år i august neste år.

I samtalen med CNN kommenterte president Peres også den diplomatiske og sikkerhetsmessige situasjonen, og sammenlignet Gaza med Singapore. “Den ene er i mørke middelalderen, og den andre er global. Hva skal vi velge? Singapore, eller Gaza? Goodwill, eller død? Singapore er modellen, og vi må tilbake til forhandlinger med Abu Mazen. Han er en fredens mann, av kompromiss, ” sa den israelske presidenten.

Den andre taleren i går formiddag var Tel Avivs ordfører, Ron Huldai, som i juli-utgaven av det populære globale britiske magasinet Monocle ble kåret til verdens fjerde dyktigste ordfører, og ble berømmet for å ha snudd Tel Aviv fra en by med svak økonomi til en «magnet for unge teknologigründere.» I sin tale kommenterte ordføreren at Tel Aviv av Wall Street Journals lesere er utpekt som verdens nest beste by til å oppmuntre entreprenørskap. Han fremholdt behovet for å unngå å isolere Israel diplomatisk, og mente at utdanningssystemet i Israel måtte styrkes.