De israelske jødene, og jøder over alt ellers i verden, startet Hanukka-feiringen denne lørdagen. Gruppen The Maccabeats gjorde det ved å lansere en ny låt. Gruppen har utgangspunkt i en gruppe studenter fra Yeshiva University. I følge Ynet News har den fått horder av fans og millioner av YouTube visninger for sine fengende a capella parodier. Nå har gruppen laget sin egen låt, «Shine», som i følge gruppen er en sang om Hanukka og mye mer. «Vi håper at sangen og videoen inspirerer alle våre fans til å holde Hanukka-flammen brennende godt utover lysfestivalen», sier The Maccabeats i en pressemelding. Deres musikkform, a cappella, er en form for musikk der det enten synges solo eller i kor, men uten instrumental lyd. «Shine» er imidlertid lydbelagt. Inntektene fra platesalget er blant annet tiltenkt The Bone Marrow Foundation, som tilbyr økonomisk bistand og gratis støttetjenester til benmarg / stamcelletransplantasjonspasienter og deres familier. The Maccabeats har startet sin egen kampanje, Miracle Match Campaign, for å hjelpe organisasjonen med penger til å behandle vevsprøver fra potensielle givere. Det passer godt for en gruppe med navn The Maccabeats å starte Hanukka-feiringen med utgivelse av en ny låt. Under Hanukka feirer jødene verden over at makkabeerne befridde Jerusalem i år 167 f.Kr. Jerusalem var okkupert av den hellenistiske kong Antiokus IV Epifanes som vanhelliget Tempelet ved blant annet å reise et Zeus-alter der. Han innførte ofring av svin og forbød tradisjonell jødisk religionsutøvelse (Første Makkabeerbok 4:52-59). «Det mirakel at et fåtall jøder klarte å befri seg fra en mektig okkupant har vært et symbol for jødenes overlevelseskamp i snart 2200 år,» skriver lederen for Senter mot Antisemittisme, dr Michal Rachel Suissa, på organisasjonens nettside. «Feiringen av Hanukka er mer enn noen gang aktuell på grunn av Israels kamp for overlevelse. Overgangen fra mørke til lys markeres hvert år ved å tenne lys i 8 dager, hvor antallet lys øker fra 1 til 8 i takt med lysets gjenkomst, håpet og troen på jødenes fremtid som tross vanskeligheter og flere folkemord og utryddelser har klart å reise seg som et lys for verdens nasjoner», forklarer hun. USAs president Barack Obama og førstedame Michelle Obama sendte fredag ut en pressemelding der de gratulerte verdens jøder med Hanukka. De kalte Hanukka for «en mulighet for folk av alle trosretninger til å gjenkjenne de vanligste ambisjoner vi deler,» skriver Israel Hayom. "Denne Hanukka-sesongen vil vi huske den sterke historien om makkabeerne som steg opp for å frigjøre sitt folk fra undertrykkelse. Ved å oppdage skjendingen av tempelet deres, fant de troende bare nok olje til å tenne lampen for en natt. Og likevel varte det i åtte. Hanukka er en tid for å feire tro og skikker for det jødiske folk, men det er også en mulighet for folk av alle trosretninger til å gjenkjenne de vanligste ambisjoner vi deler. I denne høytiden, la oss takke for de velsignelser vi nyter, og forbli oppmerksom på dem som lider. Og la oss bekrefter vår forpliktelse til å bygge en bedre, mer komplett verden for alle,» skriver det amerikanske presidentekteparet. Her kan du få en ekstra forklare på hva Hanukka betyr: httpv://www.youtube.com/watch?v=nqGBCDP4YVE Og her Hanukka-sangen til The Maccabeats httpv://www.youtube.com/watch?v=QfieP6H47lc&feature=player_embedded.

De israelske jødene, og jøder over alt ellers i verden, startet Hanukka-feiringen denne lørdagen. Gruppen The Maccabeats gjorde det ved å lansere en ny låt. Gruppen har utgangspunkt i en gruppe studenter fra Yeshiva University. I følge Ynet News har den fått horder av fans og millioner av YouTube visninger for sine fengende a capella parodier. Nå har gruppen laget sin egen låt, «Shine», som i følge gruppen er en sang om Hanukka og mye mer. «Vi håper at sangen og videoen inspirerer alle våre fans til å holde Hanukka-flammen brennende godt utover lysfestivalen», sier The Maccabeats i en pressemelding.

Deres musikkform, a cappella, er en form for musikk der det enten synges solo eller i kor, men uten instrumental lyd. «Shine» er imidlertid lydbelagt.

Inntektene fra platesalget er blant annet tiltenkt The Bone Marrow Foundation, som tilbyr økonomisk bistand og gratis støttetjenester til benmarg / stamcelletransplantasjonspasienter og deres familier. The Maccabeats har startet sin egen kampanje, Miracle Match Campaign, for å hjelpe organisasjonen med penger til å behandle vevsprøver fra potensielle givere.

Det passer godt for en gruppe med navn The Maccabeats å starte Hanukka-feiringen med utgivelse av en ny låt. Under Hanukka feirer jødene verden over at makkabeerne befridde Jerusalem i år 167 f.Kr. Jerusalem var okkupert av den hellenistiske kong Antiokus IV Epifanes som vanhelliget Tempelet ved blant annet å reise et Zeus-alter der. Han innførte ofring av svin og forbød tradisjonell jødisk religionsutøvelse (Første Makkabeerbok 4:52-59).

«Det mirakel at et fåtall jøder klarte å befri seg fra en mektig okkupant har vært et symbol for jødenes overlevelseskamp i snart 2200 år,» skriver lederen for Senter mot Antisemittisme, dr Michal Rachel Suissa, på organisasjonens nettside. «Feiringen av Hanukka er mer enn noen gang aktuell på grunn av Israels kamp for overlevelse. Overgangen fra mørke til lys markeres hvert år ved å tenne lys i 8 dager, hvor antallet lys øker fra 1 til 8 i takt med lysets gjenkomst, håpet og troen på jødenes fremtid som tross vanskeligheter og flere folkemord og utryddelser har klart å reise seg som et lys for verdens nasjoner», forklarer hun.

USAs president Barack Obama og førstedame Michelle Obama sendte fredag ut en pressemelding der de gratulerte verdens jøder med Hanukka. De kalte Hanukka for «en mulighet for folk av alle trosretninger til å gjenkjenne de vanligste ambisjoner vi deler,» skriver Israel Hayom.

“Denne Hanukka-sesongen vil vi huske den sterke historien om makkabeerne som steg opp for å frigjøre sitt folk fra undertrykkelse. Ved å oppdage skjendingen av tempelet deres, fant de troende bare nok olje til å tenne lampen for en natt. Og likevel varte det i åtte. Hanukka er en tid for å feire tro og skikker for det jødiske folk, men det er også en mulighet for folk av alle trosretninger til å gjenkjenne de vanligste ambisjoner vi deler. I denne høytiden, la oss takke for de velsignelser vi nyter, og forbli oppmerksom på dem som lider. Og la oss bekrefter vår forpliktelse til å bygge en bedre, mer komplett verden for alle,» skriver det amerikanske presidentekteparet.

Her kan du få en ekstra forklare på hva Hanukka betyr:

Og her Hanukka-sangen til The Maccabeats