SAS har store problemer for tiden. Det har ikke det israelske flyselskapet El Al. Selskapet melder om sterke resultater i årets tredje kvartal. Passasjerinntektene økte med 3,6 %, samtidig som inntektene for frakt av last sank noe. Selskapets driftsresultat steg 151 % til 62.5 millioner dollar i tredje kvartal, sammenlignet med et overskudd på 24,9 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor, skriver Ynet News. El Als tredje kvartals bruttofortjeneste klatret med 31 % sammenliknet med samme perioden året før. Men tidene er vanskelige for hele den internasjonale flyindustrien "El Al fortsetter å håndtere en virkelighet der verdensøkonomien er i en dyp krise, noe som påvirker flyindustrien. Som et resultat har flyselskapene i verden måttet gjennomføre smertefulle tiltak for å effektivisere sin virksomhet og legge ned tusenvis av arbeidsplasser,» sier El Als direktør Elyezer Shkedy i en kommentar til resultatet. Han peker også på at det israelske flyselskapet har jobbet med en komplisert geopolitisk virkelighet i Midtøsten. Direktøren sier at han ikke har noen problemer med fri konkurranse i luften. "El Al har ingen innvendinger mot en rettferdig og riktig avtale. Alt vi ber om er en mulighet til å konkurrere under like og rettferdige forhold, for å tillate rettferdig og reell konkurranse,» sier han.

SAS har store problemer for tiden. Det har ikke det israelske flyselskapet El Al. Selskapet melder om sterke resultater i årets tredje kvartal. Passasjerinntektene økte med 3,6 %, samtidig som inntektene for frakt av last sank noe. Selskapets driftsresultat steg 151 % til 62.5 millioner dollar i tredje kvartal, sammenlignet med et overskudd på 24,9 millioner dollar i tilsvarende kvartal i fjor, skriver Ynet News. El Als tredje kvartals bruttofortjeneste klatret med 31 % sammenliknet med samme perioden året før.

Men tidene er vanskelige for hele den internasjonale flyindustrien “El Al fortsetter å håndtere en virkelighet der verdensøkonomien er i en dyp krise, noe som påvirker flyindustrien. Som et resultat har flyselskapene i verden måttet gjennomføre smertefulle tiltak for å effektivisere sin virksomhet og legge ned tusenvis av arbeidsplasser,» sier El Als direktør Elyezer Shkedy i en kommentar til resultatet. Han peker også på at det israelske flyselskapet har jobbet med en komplisert geopolitisk virkelighet i Midtøsten.

Direktøren sier at han ikke har noen problemer med fri konkurranse i luften. “El Al har ingen innvendinger mot en rettferdig og riktig avtale. Alt vi ber om er en mulighet til å konkurrere under like og rettferdige forhold, for å tillate rettferdig og reell konkurranse,» sier han.