I arbeidet med å ligge foran potensielle terrorister har utviklere i Israel nå presentert mus som kan lukte seg fram til eksplosiver. Musene fungerer som biologiske skannere, og skal ifølge ekspertene ha en svært god treffprosent, melder TV2. I tillegg til å kjenne lukten av eksplosiver skal de også kjenne igjen lukten av narkotika, kunstgjødsel og til og med sykdom. Gnagernes arbeid ble presentert i Tel Aviv nylig. Mus, med ulike luktespesialiseringer, er satt sammen i et bur. Når en person går gjennom en spesiallaget tunnel, blåses luft mot personen og videre til musene. Merker dyrene en spesiell lukt er de trent til å gå til et markeringspunkt i buret. Da går alarmen, og man kan undersøke personen mer nøyaktig. Ifølge ekspertene trenger musene bare et par dager for å trene seg opp til å kjenne igjen lukter.

I arbeidet med å ligge foran potensielle terrorister har utviklere i Israel nå presentert mus som kan lukte seg fram til eksplosiver. Musene fungerer som biologiske skannere, og skal ifølge ekspertene ha en svært god treffprosent, melder TV2. I tillegg til å kjenne lukten av eksplosiver skal de også kjenne igjen lukten av narkotika, kunstgjødsel og til og med sykdom. Gnagernes arbeid ble presentert i Tel Aviv nylig. Mus, med ulike luktespesialiseringer, er satt sammen i et bur. Når en person går gjennom en spesiallaget tunnel, blåses luft mot personen og videre til musene.

Merker dyrene en spesiell lukt er de trent til å gå til et markeringspunkt i buret. Da går alarmen, og man kan undersøke personen mer nøyaktig. Ifølge ekspertene trenger musene bare et par dager for å trene seg opp til å kjenne igjen lukter.