De store gass- og oljeforekomstene uten kysten av Israel har vært kjent lenge. Nå har boreselskapet Delek foretatt en ny undersøkelse som viser at «Shark»-reservoaret i det østlige Middelhavet inneholder 2 billioner kubikkfot naturgass, skriver avisen Norge IDag.  Reservoaret ligger nord for «Leviathan»-reservoaret, ca. 130 km vest for den israelske byen Haifa. Det amerikanske selskapet «US Geological Survey» anslår at hele «Leviathan»-bassenget omfatter 1,7 milliarder tønner olje, som kan utvinnes, og 122 billioner kubikkfot gass, også til utvinning, skriver avisen. Funnet er gjort på 1645 meters dyp. Produksjonen ventes å begynne i 2017. Libanon anser at «Leviathan»- og «Tamar»-gassfeltene strekker seg inn på libanesisk territorium og uttaler at Israel ignorerer dette. Israel har svart igjen ved å si at de vil bruke makt for å beskytte sine gassfunn. Rettighetskontroversen ble løst i august 2010 da den libanesiske regjering la fram sitt offisielle syn for FN, hvor de erklærte at «Tamar» og «Leviathan» ikke er på deres område, skriver Norge IDag. 

De store gass- og oljeforekomstene uten kysten av Israel har vært kjent lenge. Nå har boreselskapet Delek foretatt en ny undersøkelse som viser at «Shark»-reservoaret i det østlige Middelhavet inneholder 2 billioner kubikkfot naturgass, skriver avisen Norge IDag.  Reservoaret ligger nord for «Leviathan»-reservoaret, ca. 130 km vest for den israelske byen Haifa. Det amerikanske selskapet «US Geological Survey» anslår at hele «Leviathan»-bassenget omfatter 1,7 milliarder tønner olje, som kan utvinnes, og 122 billioner kubikkfot gass, også til utvinning, skriver avisen.

Funnet er gjort på 1645 meters dyp. Produksjonen ventes å begynne i 2017.

Libanon anser at «Leviathan»- og «Tamar»-gassfeltene strekker seg inn på libanesisk territorium og uttaler at Israel ignorerer dette. Israel har svart igjen ved å si at de vil bruke makt for å beskytte sine gassfunn.

Rettighetskontroversen ble løst i august 2010 da den libanesiske regjering la fram sitt offisielle syn for FN, hvor de erklærte at «Tamar» og «Leviathan» ikke er på deres område, skriver Norge IDag.