Den amerikanske flåten overveier å kjøpe israelskproduserte robotfartøy til bruk i en mulig flåtekonfrontasjon med Iran. Ifølge Israels største avis, "Yediot Aharonot", har den amerikanske flåten prøveskutt seks missiler i en test utenfor kysten av Maryland. Det blir opplyst at alle prøveskytningene var vellykkede, skriver Norge IDag.  Missilene ble skutt ut fra ubemannede USV (Unmanned Surface Vehicles)-fartøyer med betegnelsen "Protector" ("Beskytter"). De fjernstyrte skipene er fremstilt av den israelske våpenfabrikken Rafael. De er utstyrt med anti-panser "Spike"-missiler. En talsmann for den amerikanske flåten sier at testen med de israelske robotskipene er "et vesentlig skritt fremover i flåtens dronebåtsprogram". «De vil kunne brukes til å øke sikkerheten i havnene og i forskjellige forsvarsoperasjoner og . scenarioer,» sier talsmannen. Det amerikansk-israelske militære samarbeidet er på mange forskjellige områder. USA har finansiert utviklingen og produksjonen av "Iron Dome" anti-missil skytset, som - opplyses det nå - har fanget opp 120 fiendtlige raketter skutt mot Israel. Den amerikanske generalstabssjefen, general Martin Dempsey, som var i Israel for å overvære den store amerikansk-israelske militærøvelsen, besøkte nylig et "Iron Dome"-batteri, ledsaget av den israelske generalstabssjefen, general Benny Gantz. «Det er en ære at være her og se dette luftforsvarsbatteriet,» sa Dempsey. Det er en stor suksess, og vi er stolte over å være en del av den, skriver Norge IDag. httpv://www.youtube.com/watch?v=oBW2mSpEyi0

Den amerikanske flåten overveier å kjøpe israelskproduserte robotfartøy til bruk i en mulig flåtekonfrontasjon med Iran. Ifølge Israels største avis, “Yediot Aharonot”, har den amerikanske flåten prøveskutt seks missiler i en test utenfor kysten av Maryland. Det blir opplyst at alle prøveskytningene var vellykkede, skriver Norge IDag.  Missilene ble skutt ut fra ubemannede USV (Unmanned Surface Vehicles)-fartøyer med betegnelsen “Protector” (“Beskytter”).

De fjernstyrte skipene er fremstilt av den israelske våpenfabrikken Rafael. De er utstyrt med anti-panser “Spike”-missiler. En talsmann for den amerikanske flåten sier at testen med de israelske robotskipene er “et vesentlig skritt fremover i flåtens dronebåtsprogram”.

«De vil kunne brukes til å øke sikkerheten i havnene og i forskjellige forsvarsoperasjoner og . scenarioer,» sier talsmannen.

Det amerikansk-israelske militære samarbeidet er på mange forskjellige områder. USA har finansiert utviklingen og produksjonen av “Iron Dome” anti-missil skytset, som – opplyses det nå – har fanget opp 120 fiendtlige raketter skutt mot Israel.

Den amerikanske generalstabssjefen, general Martin Dempsey, som var i Israel for å overvære den store amerikansk-israelske militærøvelsen, besøkte nylig et “Iron Dome”-batteri, ledsaget av den israelske generalstabssjefen, general Benny Gantz.

«Det er en ære at være her og se dette luftforsvarsbatteriet,» sa Dempsey. Det er en stor suksess, og vi er stolte over å være en del av den, skriver Norge IDag.