Statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz møtte i morges Microsofts aministrerende direktør  Steve Ballmer i Jerusalem for å diskutere strategisk samarbeid innen telematikkteknologi, skriver Israel Hayom. Det arbeides med en samarbeidsavtale som vil bli ferdigstilt i løpet av noen dager. Da vil det bli signert en intensjonsavtale. Intensjonsavtalen vil definere parameterne for strategisk samarbeid og omfatte mekanismer for utveksling av informasjon og kunnskap på en rekke områder, samt utvikling av felles infrastruktur ment å oppmuntre til investeringer innen internasjonal telematikk, skriver avisen. Innenfor denne rammen vil Israel og Microsoft også arbeide for å fremme og utvikle teknologisk innovasjon, implementere teknologi for å redusere byråkratiske byrder, bedre håndtere store databaser, forbedre informasjonssikkerhet og personvern, bedre tilgang til offentlige tjenester, utveksle informasjon, starte lokale prosjekter i Israel og videreutvikle israelske teknologi og start-up selskaper. «Kombinasjonen av Israel og Microsoft er naturlig fordi den israelske high-tech industrien er en av verdens ledende," sa Netanyahu på dagens møte. "Microsoft forsto Israels potensielle for mange år siden, og har siden nytt fruktene av Israels kvalitetsarbeidskraft. Vår investering i kunnskapsbaserte næringer og opplæring av ansatte til å jobbe i det teknologiske feltet vil fortsette å bære frukter. Jeg tror at samarbeidet mellom Israel og Microsoft vil fortsette i mange år fremover," sa den israelske statsministeren. «Globale selskaper må oppmuntres til å investere i israelsk teknologi og bygge utviklingssentre i Israel .Disse investeringene er gjensidig lønnsomme – den israelske regjeringen gis fordeler med global know-how og større nærhet til markeder over hele verden, og selskapene drar nytte av den menneskelige kapital og den relative fordelen som Israels eliteteknologiske industrier har å tilby," sa finansminister Steinitz. Microsofts aministrerende direktør  Steve Ballmer fulgte opp med å si at dette var hans fjerde besøk i Israel, og at han alltid var glad for å hente inspirasjon fra den israelske offentligheten og dens gründeres «bemerkelsesverdige oppfinnsomme evner, som er den viktigste grunnen til at Israel er et så viktig marked for Microsoft» «Siden 1990-tallet vi har gjort betydelige investeringer for å gjøre våre produkter tilgjengelig på hebraisk," fortalte han. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D1YF3ZyZf60

Statsminister Benjamin Netanyahu og finansminister Yuval Steinitz møtte i morges Microsofts aministrerende direktør  Steve Ballmer i Jerusalem for å diskutere strategisk samarbeid innen telematikkteknologi, skriver Israel Hayom. Det arbeides med en samarbeidsavtale som vil bli ferdigstilt i løpet av noen dager. Da vil det bli signert en intensjonsavtale. Intensjonsavtalen vil definere parameterne for strategisk samarbeid og omfatte mekanismer for utveksling av informasjon og kunnskap på en rekke områder, samt utvikling av felles infrastruktur ment å oppmuntre til investeringer innen internasjonal telematikk, skriver avisen.

Innenfor denne rammen vil Israel og Microsoft også arbeide for å fremme og utvikle teknologisk innovasjon, implementere teknologi for å redusere byråkratiske byrder, bedre håndtere store databaser, forbedre informasjonssikkerhet og personvern, bedre tilgang til offentlige tjenester, utveksle informasjon, starte lokale prosjekter i Israel og videreutvikle israelske teknologi og start-up selskaper.

«Kombinasjonen av Israel og Microsoft er naturlig fordi den israelske high-tech industrien er en av verdens ledende,” sa Netanyahu på dagens møte. “Microsoft forsto Israels potensielle for mange år siden, og har siden nytt fruktene av Israels kvalitetsarbeidskraft. Vår investering i kunnskapsbaserte næringer og opplæring av ansatte til å jobbe i det teknologiske feltet vil fortsette å bære frukter. Jeg tror at samarbeidet mellom Israel og Microsoft vil fortsette i mange år fremover,” sa den israelske statsministeren.

«Globale selskaper må oppmuntres til å investere i israelsk teknologi og bygge utviklingssentre i Israel .Disse investeringene er gjensidig lønnsomme – den israelske regjeringen gis fordeler med global know-how og større nærhet til markeder over hele verden, og selskapene drar nytte av den menneskelige kapital og den relative fordelen som Israels eliteteknologiske industrier har å tilby,” sa finansminister Steinitz.

Microsofts aministrerende direktør  Steve Ballmer fulgte opp med å si at dette var hans fjerde besøk i Israel, og at han alltid var glad for å hente inspirasjon fra den israelske offentligheten og dens gründeres «bemerkelsesverdige oppfinnsomme evner, som er den viktigste grunnen til at Israel er et så viktig marked for Microsoft»

«Siden 1990-tallet vi har gjort betydelige investeringer for å gjøre våre produkter tilgjengelig på hebraisk,” fortalte han.

httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D1YF3ZyZf60