I dag avdukes en statue av Winston Churchill i Yael Garden nær ganlebyen i Jerusalem. Bak avdukingen står organisasjonen Jerusalem Foundation og Knesset-medlem fra det israelske Arbeiderpartiet  Isaac Herzog, skriver Israel Hayom. Blant de forventede gjestene under arrangementet er  Churchills barnebarn, Lord Randolph Churchill, som kommer fra London. Også  Jerusalems ordfører Nir Barkat, Jerusalem Foundation president Mark Sofer, den britiske generalkonsulen Sir Vincent Fean, den britiske ambassadøren Matthew Gould, og Israels ambassadør i London Daniel Taub, vil være tilstede. Statuen er laget av den internasjonalt anerkjente kroatiskfødte jødiske skulptør Oscar Nemon, som, bekymret over nazistenes trussel, forlot Europa i 1938 og bosatte seg i England. Mesteparten av familien hans ble drept i Holocaust. Nemon, som døde i England i 1985 i en alder av 79, laget mer enn ett dusin statuer av Churchill, som er plassert rundt om i verden. Ideen om å plassere en statue av Churchill i Jerusalem ble unnfanget da Herzog og lederen for  Jerusalem Foundation i England, Anthony Rosenfelder, deltok sammen i en lesning av historiker Martin Gilberts bok "Churchill og jødene." Gilberts bok dekker Churchills nære bånd til jødene og empatien han hadde overfor dem i forbindelse med deres kamp for å danne et eget hjemland. "I tider som disse, når den frie verden står overfor trusselen om et kjernefysisk Iran og global terrorisme, er det viktig å bevare Churchills arv, etter å ha ledet verden til seier mot nazityranni, i Jerusalem, byen for fred og frihet," sier Herzog til Israel Hayom.

I dag avdukes en statue av Winston Churchill i Yael Garden nær ganlebyen i Jerusalem. Bak avdukingen står organisasjonen Jerusalem Foundation og Knesset-medlem fra det israelske Arbeiderpartiet  Isaac Herzog, skriver Israel Hayom. Blant de forventede gjestene under arrangementet er  Churchills barnebarn, Lord Randolph Churchill, som kommer fra London. Også  Jerusalems ordfører Nir Barkat, Jerusalem Foundation president Mark Sofer, den britiske generalkonsulen Sir Vincent Fean, den britiske ambassadøren Matthew Gould, og Israels ambassadør i London Daniel Taub, vil være tilstede.

Statuen er laget av den internasjonalt anerkjente kroatiskfødte jødiske skulptør Oscar Nemon, som, bekymret over nazistenes trussel, forlot Europa i 1938 og bosatte seg i England. Mesteparten av familien hans ble drept i Holocaust. Nemon, som døde i England i 1985 i en alder av 79, laget mer enn ett dusin statuer av Churchill, som er plassert rundt om i verden.

Ideen om å plassere en statue av Churchill i Jerusalem ble unnfanget da Herzog og lederen for  Jerusalem Foundation i England, Anthony Rosenfelder, deltok sammen i en lesning av historiker Martin Gilberts bok “Churchill og jødene.” Gilberts bok dekker Churchills nære bånd til jødene og empatien han hadde overfor dem i forbindelse med deres kamp for å danne et eget hjemland.

“I tider som disse, når den frie verden står overfor trusselen om et kjernefysisk Iran og global terrorisme, er det viktig å bevare Churchills arv, etter å ha ledet verden til seier mot nazityranni, i Jerusalem, byen for fred og frihet,” sier Herzog til Israel Hayom.