10 norske filmer vises i disse dager på en ukelang norsk filmfestival på kinoer i Jerusalem, Tel Aviv og Haifa og gjør det dermed klart hvor langt norsk film er kommet internasjonalt, skriver Norge Idag. Filmuken begynte med en førvisning av Joachim Triers (bilde) "Oslo, 31. august" på kinoen i Jerusalem i overværelse av representanter fra den norske ambassaden. Filmfestivalen, sier en talsmann for ambassaden, er en enestående mulighet for å se kritikerroste norske filmer av nyere dato. Det er film iscenesatt av instruktører som (utover Trier) omfatter Jannike Systad Jacobsen med filmen "Turn me on, Goddammit", Bent Hamer med "Home for Christmas", Morten Tyldum med "Headhunters", Maria Sødal med "Limbo", Ole Endresen med " King Curling" og Øyvind Sandberg med "The people by the Fjord", skriver avisen. Flere av filmene er fulle av drama og en av dem, "King Curling", om en uventet norsk seier i curling ved en vinterolympiade, betegnes som full av humor og med komikerskuespillere i de større rollene. Den norske filmfestivalen viser det israelske publikum noe av norsk natur - og kultur, skriver Norge Idag.

10 norske filmer vises i disse dager på en ukelang norsk filmfestival på kinoer i Jerusalem, Tel Aviv og Haifa og gjør det dermed klart hvor langt norsk film er kommet internasjonalt, skriver Norge Idag. Filmuken begynte med en førvisning av Joachim Triers (bilde) “Oslo, 31. august” på kinoen i Jerusalem i overværelse av representanter fra den norske ambassaden. Filmfestivalen, sier en talsmann for ambassaden, er en enestående mulighet for å se kritikerroste norske filmer av nyere dato.

Det er film iscenesatt av instruktører som (utover Trier) omfatter Jannike Systad Jacobsen med filmen “Turn me on, Goddammit”, Bent Hamer med “Home for Christmas”, Morten Tyldum med “Headhunters”, Maria Sødal med “Limbo”, Ole Endresen med ” King Curling” og Øyvind Sandberg med “The people by the Fjord”, skriver avisen.

Flere av filmene er fulle av drama og en av dem, “King Curling”, om en uventet norsk seier i curling ved en vinterolympiade, betegnes som full av humor og med komikerskuespillere i de større rollene. Den norske filmfestivalen viser det israelske publikum noe av norsk natur – og kultur, skriver Norge Idag.