Etter en lang ventetid åpner «Ben-Zvi-instituttet for studier av jødiske samfunn i Øst» i Jerusalem i morgen en utstilling for publikum som inneholder Heinrich Buntings berømte «kløverblad-verdenskart», som viser Jerusalem som sentrum av verden, skriver Israel Hayom. Verdenskartet formet som et kløverblad ble opprinnelig publisert i 1581 av den tyske teologen Heinrich Bunting i sin bok «Reise gjennom Den Hellige Skrift». Kartet består av tre kontinenter: Asia, Europa og Afrika, med den befestede byen Jerusalem uthevet i sentrum. Kartet viser kulturen i det 16. århundre: Amerika er plassert i et lite hjørne av kartet mens Jerusalem er navlen av verden. Kartet kombinerer virkeligheten med fantasi, fortid og nåtid. Mytologiske monstre svømmer i havet, mens byer som ble ødelagt i bibelsk tid vekkes til live på kartet. Ben-Zvi Instituttets bibliotek, som ligger i det historiske "Beit Hahalutzot" ("Pionernes hjem") bygget i Jerusalems Rehavia-område, har nylig gjennomgått en unik renovering og ombygging, ledet av den israelske prisvinnende arkitekten Ada Karmi-Melamede, skriver Israel Hayom. Bygningen er i dag i ferd med å gjenåpnes som den første internasjonale skolen for Jerusalemstudier. "Som minne om lanseringen av den internasjonale skolen for studiet av Jerusalem, og som en del av vår politikk som et institutt for forskning, kultur og utdanning, ønsker vi å avsløre for det brede publikum sjeldne historiske gjenstander som er relevante for studiet av Jerusalem og Israel, i så stor grad som vi kan," sier Ben-Zvi-instituttets direktør Yaakov Yaniv til avisen. "Disse gjenstander har dyp mening, og gjennom dem kan vi lære om jødisk liv i byen," sier han. "Kartet gjenspeiler lengsel etter en by som var ute av rekkevidde," sier arkivdirektør ved instituttet, dr. Lavi Shai i en kommentar til den viktigste utstillingsgjenstanden.

Etter en lang ventetid åpner «Ben-Zvi-instituttet for studier av jødiske samfunn i Øst» i Jerusalem i morgen en utstilling for publikum som inneholder Heinrich Buntings berømte «kløverblad-verdenskart», som viser Jerusalem som sentrum av verden, skriver Israel Hayom. Verdenskartet formet som et kløverblad ble opprinnelig publisert i 1581 av den tyske teologen Heinrich Bunting i sin bok «Reise gjennom Den Hellige Skrift». Kartet består av tre kontinenter: Asia, Europa og Afrika, med den befestede byen Jerusalem uthevet i sentrum.

Kartet viser kulturen i det 16. århundre: Amerika er plassert i et lite hjørne av kartet mens Jerusalem er navlen av verden. Kartet kombinerer virkeligheten med fantasi, fortid og nåtid. Mytologiske monstre svømmer i havet, mens byer som ble ødelagt i bibelsk tid vekkes til live på kartet.

Ben-Zvi Instituttets bibliotek, som ligger i det historiske “Beit Hahalutzot” (“Pionernes hjem”) bygget i Jerusalems Rehavia-område, har nylig gjennomgått en unik renovering og ombygging, ledet av den israelske prisvinnende arkitekten Ada Karmi-Melamede, skriver Israel Hayom. Bygningen er i dag i ferd med å gjenåpnes som den første internasjonale skolen for Jerusalemstudier.

“Som minne om lanseringen av den internasjonale skolen for studiet av Jerusalem, og som en del av vår politikk som et institutt for forskning, kultur og utdanning, ønsker vi å avsløre for det brede publikum sjeldne historiske gjenstander som er relevante for studiet av Jerusalem og Israel, i så stor grad som vi kan,” sier Ben-Zvi-instituttets direktør Yaakov Yaniv til avisen. “Disse gjenstander har dyp mening, og gjennom dem kan vi lære om jødisk liv i byen,” sier han.

“Kartet gjenspeiler lengsel etter en by som var ute av rekkevidde,” sier arkivdirektør ved instituttet, dr. Lavi Shai i en kommentar til den viktigste utstillingsgjenstanden.