President Shimon Peres har tildelt sin æresbevisning «Presidential Medal» til Zubin Mehta, dirigenten for Israel Philharmonic Orchestra. Medaljen ble tildelt Mehta som en anerkjennelse av hans unike bidrag til Israels kulturliv, skriver Israel Hayom. "Musikken har et budskap om fred og håp," uttalte Peres under prisutdelingen mandag morgen. "Musikken høres over hele verden med stolthet," la han til. "Jeg kan ikke tenke på en annen person som har gitt et slikt bidrag til vårt folk," sa Peres. Mehta sa det var en "stor ære" for ham å motta medaljen og takket Peres for hans støtte i løpet av de siste fire tiårene. Mehta er en internasjonalt anerkjent dirigent som ble født i India. Han begynte å arbeide med Israel Philharmonic Orchestra allerede i 1968 og ble kåret til Music Director for Life i 1981. Deltakere på mandagens seremoni inkluderte medlemmer av Israel Philharmonic Orchestra og USAs ambassadør til Israel Dan Shapiro. httpv://www.youtube.com/watch?v=xxYui2Z6uLs&feature=relmfu

President Shimon Peres har tildelt sin æresbevisning «Presidential Medal» til Zubin Mehta, dirigenten for Israel Philharmonic Orchestra. Medaljen ble tildelt Mehta som en anerkjennelse av hans unike bidrag til Israels kulturliv, skriver Israel Hayom. “Musikken har et budskap om fred og håp,” uttalte Peres under prisutdelingen mandag morgen. “Musikken høres over hele verden med stolthet,” la han til. “Jeg kan ikke tenke på en annen person som har gitt et slikt bidrag til vårt folk,” sa Peres.

Mehta sa det var en “stor ære” for ham å motta medaljen og takket Peres for hans støtte i løpet av de siste fire tiårene. Mehta er en internasjonalt anerkjent dirigent som ble født i India. Han begynte å arbeide med Israel Philharmonic Orchestra allerede i 1968 og ble kåret til Music Director for Life i 1981. Deltakere på mandagens seremoni inkluderte medlemmer av Israel Philharmonic Orchestra og USAs ambassadør til Israel Dan Shapiro.