Rengjøring av huset kan fort bli mye enklere i fremtiden. Et laboratorium ved Ariel University Center of Samaria har utviklet et belegg for et bredt spekter av varer. Det er først og fremst ment for bruk i tøffe utendørs forhold som beskyttelse mot naturlige elementer, skriver Israel Hayom. Materialet ble utviklet i laboratoriet av professor Edward Bormashenko. Ved hjelp av nanoteknologi skapte Bormashenkos team et hydrofobmateriale som frastøter vann, skitt, støv og olje. Når det blir brukt holder materialet selv de mest grove og sensitive overflatene rene for lange perioder om gangen. Materialet kan for eksempel bli brukt til å holde bilens overflater fri for støv, eller telt tørre under regnvær. "Det faktum at produksjonskostnadene er relativt lave sammenlignet med lignende materialer betyr at himmelen er grensen," sier Bormashenko begeistret..

Rengjøring av huset kan fort bli mye enklere i fremtiden. Et laboratorium ved Ariel University Center of Samaria har utviklet et belegg for et bredt spekter av varer. Det er først og fremst ment for bruk i tøffe utendørs forhold som beskyttelse mot naturlige elementer, skriver Israel Hayom. Materialet ble utviklet i laboratoriet av professor Edward Bormashenko. Ved hjelp av nanoteknologi skapte Bormashenkos team et hydrofobmateriale som frastøter vann, skitt, støv og olje. Når det blir brukt holder materialet selv de mest grove og sensitive overflatene rene for lange perioder om gangen.

Materialet kan for eksempel bli brukt til å holde bilens overflater fri for støv, eller telt tørre under regnvær. “Det faktum at produksjonskostnadene er relativt lave sammenlignet med lignende materialer betyr at himmelen er grensen,” sier Bormashenko begeistret..