Den israelske hæren, IDF, har registrert rekordmange nyutdannede høyskolestudenter som har valgt å utsette militærtjenesten med ett år for å tilby sine tjenester som frivillige i samfunnet, i arbeid på skoler, for ungdomsbevegelser og med utsatte ungdommer, skriver Ynet News. Rundt 4300 nyutdannede høgskolestudenter begynte sin ettårige frivillige tjeneste sammenlignet med 4036 i fjor. I løpet av de siste syv årene har det vært en 85 % økning i tenåringer som velger å bidra i frivillig samfunnstjeneste utover deres tre års militærtjeneste. «Vi er svært stolte av disse tallene, spesielt i lys av nedgangen i antall tenåringer som er vervet til IDF i løpet av de siste årene," sier Uri Dror, en høytstående offiser i Forsvarsdepartementets sosiale avdeling til Ynet news. Rundt halvparten av tenåringene melder seg som frivillige gjennom krigsskolene. "Over de siste årene har vi arbeidet med den israelske hæren, IDF, for å øke kvoten av frivillige ungdom," sier Dror. "De fleste av de frivillige ungdommene kommer fra ulike ungdomsbevegelser, Kibbutz og moshavim og er ofte tenåringer med vanskelig sosioøkonomisk bakgrunn," forteller han. Ynet News har snakket en av de mange frivillige, Shosh Elayev fra Yerucham. Hun jobber som frivillig på Rose Middle School i Akko. "Nettopp fordi jeg vokste opp i en by i periferien føler jeg behov for å gi noe av meg selv til andre," sier hun. "Da jeg gikk på høyskolen hadde vi folk som var frivillige, og de var forbilder. De ga meg mye, og jeg føler behov for å gi det videre til andre."

Den israelske hæren, IDF, har registrert rekordmange nyutdannede høyskolestudenter som har valgt å utsette militærtjenesten med ett år for å tilby sine tjenester som frivillige i samfunnet, i arbeid på skoler, for ungdomsbevegelser og med utsatte ungdommer, skriver Ynet News. Rundt 4300 nyutdannede høgskolestudenter begynte sin ettårige frivillige tjeneste sammenlignet med 4036 i fjor. I løpet av de siste syv årene har det vært en 85 % økning i tenåringer som velger å bidra i frivillig samfunnstjeneste utover deres tre års militærtjeneste.

«Vi er svært stolte av disse tallene, spesielt i lys av nedgangen i antall tenåringer som er vervet til IDF i løpet av de siste årene,” sier Uri Dror, en høytstående offiser i Forsvarsdepartementets sosiale avdeling til Ynet news. Rundt halvparten av tenåringene melder seg som frivillige gjennom krigsskolene. “Over de siste årene har vi arbeidet med den israelske hæren, IDF, for å øke kvoten av frivillige ungdom,” sier Dror. “De fleste av de frivillige ungdommene kommer fra ulike ungdomsbevegelser, Kibbutz og moshavim og er ofte tenåringer med vanskelig sosioøkonomisk bakgrunn,” forteller han.

Ynet News har snakket en av de mange frivillige, Shosh Elayev fra Yerucham. Hun jobber som frivillig på Rose Middle School i Akko. “Nettopp fordi jeg vokste opp i en by i periferien føler jeg behov for å gi noe av meg selv til andre,” sier hun. “Da jeg gikk på høyskolen hadde vi folk som var frivillige, og de var forbilder. De ga meg mye, og jeg føler behov for å gi det videre til andre.”