Løvhyttefesten, eller Sukkot som høytiden kalles, trekker tusenvis av turister til Israel hver høst. I år melder de kristne turoperatørene om stor interesse og fulle fly for å feire den jødiske høytiden, skriver Norge IDAG. Det jødiske folket samler seg for å feire Løvhyttefesten i hjemmene, synagogen og på gatene. Gamlebyen i Jerusalem syder av glede, fest og høytid. De gleder seg over innhøstingen og minnes forfedrene som bygde hytter av løv og kvist under ørkenvandringen. Løvhyttefesten strekker seg over syv dager, og turister fra hele verden reiser for å feire. «Vi har 300 gjester på bestillingslisten», sier Jon Teigen, disponent hos SI-Reiser til Norge IDAG. 29. september sendte reiseselskapet to fly av gåre med passasjerer fra henholdsvis Oslo og Bergen, sistnevnte med mellomlanding i Stavanger. I år arrangerer SI-reiser flere rundturer i Israel, der opplegget vil variere fra gruppe til gruppe. Grupper fra Den Internasjonale Kristne Ambassade har siden 1980 arrangert den kristne feiringen av Løvhyttefesten i Israel. « Vi har rundt 80 påmeldte til Løvhyttefesten i år», sier Leif Wellerop, leder i IKAJ Norge, til den norske ukeavisen. Wellerop forteller at ambassaden har valgt å begrense rundreisene noe år, og heller fokusere mer på å delta på selve Løvhyttefesten. Fra TV Visjon Norge reiser totalt 75 stykker, inkludert turister og TV-crew. Reiseleder Christina Sengsvoll forteller til Norge I DAG at alle plassene deres til Løvhyttefesten nå er utsolgt. Visjon Norge skal være med på Jerusalemsmarsjen og åpningsseremonien for Løvhyttefesten ved Dødehavet. I år skal Visjon Norge dessuten arrangere utflukter til Judea og Samaria, der Gro Wenske skal være reiseleder. «Vi ønsker ikke bare å besøke vanlige turiststeder, men også steder der folk bor», sier Sengsvoll. Flere tusen nordmenn oppholder seg i Israel under Løvhyttefesten. Foruten alle de store reiseselskapene som charter fulle fly nedover reiser små grupper, menigheter og enkelt personer rundt på egenhånd. Ben Yehuda Street, handlegaten mellom King George Street og Jaffa Road, syder av fest, feiring og kafèlivet. Der treffes mange nordmenn, skriver avisen. Midt i festuken går den årlige Jerusalemsmarsjen med over 5000 deltakere fra 100 land. Flere hundre nordmenn deltar med norske og israelske flagg, bunader og gaver som deles ut i gatene. Det er en festreise fra begynnelsen til slutt gjennom Jerusalems gater. Den ukelange Løvhyttefesten er Israels største årlige turistbegivenhet og det fremste solidaritetsoppdraget til Israel. Den ventes å tilføre Israels økonomi omkring 16 millioner dollar. Det største deltagerland blir antagelig – slik som de siste årene - Brasil, med 1000 deltagere, tett fulgt av Norge med en forventet deltagelse på 700 kristne turister og pilegrimer, etterfulgt av Finland og Kina. Antallet kristne i Kina vokser stadig og har for lengst overgått antallet medlemmer av kommunistpartiet. Sakkyndige mener at de kristne i Kina er på vei til å utgjøre 200 millioner, skriver Norge I DAG. Løvhyttefesten begynner søndag ettermiddag i oasen Ein Gedi ved Dødehavet, hvor det vil bli en musikalsk opplevelse, og dagen etter vil Jerusalem være sentrum for en rekke begivenheter. Blant de spesielle gjestene i år vil være 25 parlamentsmedlem fra 17 land. Fra Finland kommer Hannu Takkula og fra Sverige Kent Ekroth, som representerer Sverigedemokratene. Det vites ennå ikke med sikkerhet om det kommer representanter for Norge og Danmark, skriver avisen. Blant de som skal holde taler til de mange utenlandske gjestene er statsminister Benjamin Netanyahu, Minister for Diaspora-spørsmål Yuli Edelstein og Jerusalems borgermester, Nir Barkat. Lederen for den kristne ambassaden i Jerusalem, dr. Juergen Buehler, sier i en velkomsthilsen: «Deres tilstedeværelse i Jerusalem og budskapet om solidaritet kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, da Israel er konfrontert med alvorlige sikkerhetsutfordringer i området og nye konfrontasjoner i De forente Nasjoner (FN). Det vil bli en fest av glede og feiring, men også av bønn og en erklæring overfor verden: Israel er ikke alene».

Løvhyttefesten, eller Sukkot som høytiden kalles, trekker tusenvis av turister til Israel hver høst. I år melder de kristne turoperatørene om stor interesse og fulle fly for å feire den jødiske høytiden, skriver Norge IDAG. Det jødiske folket samler seg for å feire Løvhyttefesten i hjemmene, synagogen og på gatene. Gamlebyen i Jerusalem syder av glede, fest og høytid. De gleder seg over innhøstingen og minnes forfedrene som bygde hytter av løv og kvist under ørkenvandringen. Løvhyttefesten strekker seg over syv dager, og turister fra hele verden reiser for å feire.

«Vi har 300 gjester på bestillingslisten», sier Jon Teigen, disponent hos SI-Reiser til Norge IDAG. 29. september sendte reiseselskapet to fly av gåre med passasjerer fra henholdsvis Oslo og Bergen, sistnevnte med mellomlanding i Stavanger. I år arrangerer SI-reiser flere rundturer i Israel, der opplegget vil variere fra gruppe til gruppe.

Grupper fra Den Internasjonale Kristne Ambassade har siden 1980 arrangert den kristne feiringen av Løvhyttefesten i Israel. « Vi har rundt 80 påmeldte til Løvhyttefesten i år», sier Leif Wellerop, leder i IKAJ Norge, til den norske ukeavisen. Wellerop forteller at ambassaden har valgt å begrense rundreisene noe år, og heller fokusere mer på å delta på selve Løvhyttefesten.

Fra TV Visjon Norge reiser totalt 75 stykker, inkludert turister og TV-crew. Reiseleder Christina Sengsvoll forteller til Norge I DAG at alle plassene deres til Løvhyttefesten nå er utsolgt. Visjon Norge skal være med på Jerusalemsmarsjen og åpningsseremonien for Løvhyttefesten ved Dødehavet. I år skal Visjon Norge dessuten arrangere utflukter til Judea og Samaria, der Gro Wenske skal være reiseleder. «Vi ønsker ikke bare å besøke vanlige turiststeder, men også steder der folk bor», sier Sengsvoll.

Flere tusen nordmenn oppholder seg i Israel under Løvhyttefesten. Foruten alle de store reiseselskapene som charter fulle fly nedover reiser små grupper, menigheter og enkelt personer rundt på egenhånd. Ben Yehuda Street, handlegaten mellom King George Street og Jaffa Road, syder av fest, feiring og kafèlivet. Der treffes mange nordmenn, skriver avisen.

Midt i festuken går den årlige Jerusalemsmarsjen med over 5000 deltakere fra 100 land. Flere hundre nordmenn deltar med norske og israelske flagg, bunader og gaver som deles ut i gatene. Det er en festreise fra begynnelsen til slutt gjennom Jerusalems gater.

Den ukelange Løvhyttefesten er Israels største årlige turistbegivenhet og det fremste solidaritetsoppdraget til Israel. Den ventes å tilføre Israels økonomi omkring 16 millioner dollar.

Det største deltagerland blir antagelig – slik som de siste årene – Brasil, med 1000 deltagere, tett fulgt av Norge med en forventet deltagelse på 700 kristne turister og pilegrimer, etterfulgt av Finland og Kina. Antallet kristne i Kina vokser stadig og har for lengst overgått antallet medlemmer av kommunistpartiet. Sakkyndige mener at de kristne i Kina er på vei til å utgjøre 200 millioner, skriver Norge I DAG.

Løvhyttefesten begynner søndag ettermiddag i oasen Ein Gedi ved Dødehavet, hvor det vil bli en musikalsk opplevelse, og dagen etter vil Jerusalem være sentrum for en rekke begivenheter.

Blant de spesielle gjestene i år vil være 25 parlamentsmedlem fra 17 land. Fra Finland kommer Hannu Takkula og fra Sverige Kent Ekroth, som representerer Sverigedemokratene. Det vites ennå ikke med sikkerhet om det kommer representanter for Norge og Danmark, skriver avisen.

Blant de som skal holde taler til de mange utenlandske gjestene er statsminister Benjamin Netanyahu, Minister for Diaspora-spørsmål Yuli Edelstein og Jerusalems borgermester, Nir Barkat. Lederen for den kristne ambassaden i Jerusalem, dr. Juergen Buehler, sier i en velkomsthilsen:

«Deres tilstedeværelse i Jerusalem og budskapet om solidaritet kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt, da Israel er konfrontert med alvorlige sikkerhetsutfordringer i området og nye konfrontasjoner i De forente Nasjoner (FN). Det vil bli en fest av glede og feiring, men også av bønn og en erklæring overfor verden: Israel er ikke alene».