Forskere har oppdaget mikroorganismer og underjordiske kilder i de dypeste nivåene av det laveste punktet på jorden, skriver organisasjonen United with Israel på sin hjemmeside. Dødehavet er et misvisende navn. Den innenlandske saltsjøen plassert mellom Israel og Jordan på det laveste punktet på jorden, inneholder liv. En ny studie tyder på at saltsjøen er vertskap for et rikt antall mikroorganismer, noe som aldri før er beskrevet av vitenskapen. Nylig kunngjorde et israelsk og tysk forskerteam noen spennende funn fra en forskningsekspedisjon: mikroorganismer som presenterer seg selv som fotosyntetiske mikrobielle matter ca. 150 meter fra land, 30 meter ned i mineral-rikt hav. Etter en algeoppblomstring i 1992 etter et kraftig regn, visste forskere allerede at det kunne være liv i Dødehavet, men hvor og hvor mye forble uklart, skriver United with Israel. Danny Ionescu fra Max Planck Institute for Marine Microbiology i Bremen, som står bak undersøkelsene sammen med Det hebraiske universitetet i Jerusalem og Ben-Gurion-universitetet i Beersheva sier at funnet åpner opp for en rekke nye spørsmål når det gjelder overlevelse av organismer i tøffe miljøer. httpv://www.youtube.com/watch?v=MHLiobkTUd0

Forskere har oppdaget mikroorganismer og underjordiske kilder i de dypeste nivåene av det laveste punktet på jorden, skriver organisasjonen United with Israel på sin hjemmeside. Dødehavet er et misvisende navn. Den innenlandske saltsjøen plassert mellom Israel og Jordan på det laveste punktet på jorden, inneholder liv. En ny studie tyder på at saltsjøen er vertskap for et rikt antall mikroorganismer, noe som aldri før er beskrevet av vitenskapen. Nylig kunngjorde et israelsk og tysk forskerteam noen spennende funn fra en forskningsekspedisjon: mikroorganismer som presenterer seg selv som fotosyntetiske mikrobielle matter ca. 150 meter fra land, 30 meter ned i mineral-rikt hav.

Etter en algeoppblomstring i 1992 etter et kraftig regn, visste forskere allerede at det kunne være liv i Dødehavet, men hvor og hvor mye forble uklart, skriver United with Israel.

Danny Ionescu fra Max Planck Institute for Marine Microbiology i Bremen, som står bak undersøkelsene sammen med Det hebraiske universitetet i Jerusalem og Ben-Gurion-universitetet i Beersheva sier at funnet åpner opp for en rekke nye spørsmål når det gjelder overlevelse av organismer i tøffe miljøer.