I Sderot i Israel må nye skoler bygges som kombinerte tilfluktsrom for å beskytte barna mot raketter som terroristene som styrer på Gazastripen sender mot tilfeldige sivile mål i Israel. En tungt befestet skole i Sderot har åpnet sine dører for et nytt skoleår. Den er designet for å absorbere og avlede raketter, melder Jewish News. "Veggene svært tykke, vinduene er veldig tykke også, glasset er 12 millimeter tykt, alle dører er beskyttet, taket er beskyttet også, veldig, veldig tykt», forklarer arkitekten for den nye Sha'ar Hanegev High School, Yuval Geni. Rakettangrepene er redusert betydelig de siste tre årene etter Israels tre ukers krig mot Gaza vinteren 2008-2009, men angrep kan fortsatt forstyrre livet for de som bor i Sderot. Bare en dag før elevene kom tilbake til skolen traff flere raketter en industriell sone i nærheten av byen og skadet to fabrikker. Nesten 500 raketter er blitt avfyrt inn i Israel så langt i år. For denne skolens rektor, er utfordringen å lære elevene å leve i et slikt sårbart område, melder Jewish News. "Hvis du spør meg virkelig, virkelig hva som er våre problemer, er det å utdanne barna til ikke å hate, fordi det er veldig lett å hate når du befinner deg på et sted som dette,» sier skolens rektor Aharele Rothstein. Mens elevene fortsatt er i fare når de går eller busses hjem etter skoledagen, forventes den nye befestede skolen i det minste å gi lærere og foreldre litt mer fred i sinnet. httpv://www.youtube.com/watch?v=fpTzSBXKYgk

I Sderot i Israel må nye skoler bygges som kombinerte tilfluktsrom for å beskytte barna mot raketter som terroristene som styrer på Gazastripen sender mot tilfeldige sivile mål i Israel. En tungt befestet skole i Sderot har åpnet sine dører for et nytt skoleår. Den er designet for å absorbere og avlede raketter, melder Jewish News. “Veggene svært tykke, vinduene er veldig tykke også, glasset er 12 millimeter tykt, alle dører er beskyttet, taket er beskyttet også, veldig, veldig tykt», forklarer arkitekten for den nye Sha’ar Hanegev High School, Yuval Geni.

Rakettangrepene er redusert betydelig de siste tre årene etter Israels tre ukers krig mot Gaza vinteren 2008-2009, men angrep kan fortsatt forstyrre livet for de som bor i Sderot. Bare en dag før elevene kom tilbake til skolen traff flere raketter en industriell sone i nærheten av byen og skadet to fabrikker. Nesten 500 raketter er blitt avfyrt inn i Israel så langt i år. For denne skolens rektor, er utfordringen å lære elevene å leve i et slikt sårbart område, melder Jewish News.

“Hvis du spør meg virkelig, virkelig hva som er våre problemer, er det å utdanne barna til ikke å hate, fordi det er veldig lett å hate når du befinner deg på et sted som dette,» sier skolens rektor Aharele Rothstein. Mens elevene fortsatt er i fare når de går eller busses hjem etter skoledagen, forventes den nye befestede skolen i det minste å gi lærere og foreldre litt mer fred i sinnet.