Dan Bus Company, som betjener Tel Aviv og forstedene, har signert en avtale med det kinesiske selskapet BYD om å kjøpe opp til 700 elektriske busser, skriver Times of Israel. De første bussene vil bli utplassert i de kommende månedene. Til slutt håper Dan Bus å erstatte omtrent halvparten av sin nåværende flåte på ca. 1300 busser med de nye elektriske modellene. Bussene fra det kinesiske selskapet er rent elektriske, uten en standard forbrenningsmotor for sikkerhetskopiering, som i hybrider. Noen av modellene har også systemer på taket for å generere elektrisitet som er matet inn i batteriet. Selve batteriet er utviklet av BYD og selskapet hevder at det er godt for 6000 oppladinger. Oppladingene blir gjort ved å koble batteriet i en spesiell lader levert av BYD, og 100 kilowatt strøm er nok til å forsyne bussen med nok kraft til å kjøre i 100 kilometer. Full opplading tar 3-6 timer og vil bli gjort i Dan Bus sine garasjer og ikke på de ladestasjonene som er distribuert rundt i Israel til bruk for personbiler, skriver Times of Israel. Hver buss er 12 meter lang, og kan kjøre opp til om lag 250 kilometer på én ladning, mer enn nok for de daglige kjøreturene på de fleste rutene. Dermed kan batteriene lades om natten. BYD ("Build Your Dreams") er en betydelig aktør i det elektriske bussmarkedet. Selskapets busser er utplassert i en rekke byer i Kina, Europa og Nord- og Sør-Amerika, og den amerikanske investoren Warren Buffet eier 10 prosent av selskapet. Bussene blir brakt til Israel av BYD-importøren Clal Motors. I en uttalelse, sier Doron Vadai, administrerende direktør i Clal Motors at BYDs elektriske busser er den perfekte løsningen for byen Tel Aviv, og at de vil redusere både utslipp og støy til fordel for innbyggerne i byen.

Dan Bus Company, som betjener Tel Aviv og forstedene, har signert en avtale med det kinesiske selskapet BYD om å kjøpe opp til 700 elektriske busser, skriver Times of Israel. De første bussene vil bli utplassert i de kommende månedene. Til slutt håper Dan Bus å erstatte omtrent halvparten av sin nåværende flåte på ca. 1300 busser med de nye elektriske modellene. Bussene fra det kinesiske selskapet er rent elektriske, uten en standard forbrenningsmotor for sikkerhetskopiering, som i hybrider. Noen av modellene har også systemer på taket for å generere elektrisitet som er matet inn i batteriet. Selve batteriet er utviklet av BYD og selskapet hevder at det er godt for 6000 oppladinger.

Oppladingene blir gjort ved å koble batteriet i en spesiell lader levert av BYD, og 100 kilowatt strøm er nok til å forsyne bussen med nok kraft til å kjøre i 100 kilometer. Full opplading tar 3-6 timer og vil bli gjort i Dan Bus sine garasjer og ikke på de ladestasjonene som er distribuert rundt i Israel til bruk for personbiler, skriver Times of Israel.

Hver buss er 12 meter lang, og kan kjøre opp til om lag 250 kilometer på én ladning, mer enn nok for de daglige kjøreturene på de fleste rutene. Dermed kan batteriene lades om natten.

BYD (“Build Your Dreams”) er en betydelig aktør i det elektriske bussmarkedet. Selskapets busser er utplassert i en rekke byer i Kina, Europa og Nord- og Sør-Amerika, og den amerikanske investoren Warren Buffet eier 10 prosent av selskapet.

Bussene blir brakt til Israel av BYD-importøren Clal Motors. I en uttalelse, sier Doron Vadai, administrerende direktør i Clal Motors at BYDs elektriske busser er den perfekte løsningen for byen Tel Aviv, og at de vil redusere både utslipp og støy til fordel for innbyggerne i byen.