Global Finance Magazine har den israelske sentralbanksjefen Stanley Fischer som verdens sjette beste sentralbanksjef, skriver Ynet News. Øverst på den prestisjefylte listen står dr. Zeti Akhtar Aziz, som er sentralbanksjef i Malaysia. Det er tredje året på rad at den malaysiske sentralbanksjefen topper listen. Også sentralbanksjefene i Filippinene, Taiwan, Australia og Canada skårer høyt på den eksklusive kvalitetslisten. Stanley Fischer har også tidligere fått mye ros for måten han har håndtert den israelske økonomien på. Han har fått mye av æren for at Israels økonomi kom seg helskinnet gjennom den internasjonale finanskrisen i 2009. Fischer er 67 år gammel og har tidligere vært viseadministrerende direktør i Verdensbanken. Det er tredje året på rad at Fischer blir vurdert som en av verdens ti dyktigste sentralbanksjefer av Global Finance Magazine. Det israelske forretningsbladet Globes utnevnte i 2010 Stanley Fischer til ”årets person innen økonomi”. Han ble også valgt som verdens beste sentralbanksjef for 2010 av Euromoney Magazine. Da den tidligere lederen for Verdensbanken Dominique Strauss-Kahn i fjor ble presset fra jobben sin var det mange som ønsket at Fischer skulle overta. Telegrambyrået Reuters spurte 56 av verdens mest fremtredende økonomer om hvem de mente var best skikket til å overta, samt hvem de tror kommer til å overta. De fleste mener at sjefen for den israelske sentralbanken var den dyktigste kandidaten.

Global Finance Magazine har den israelske sentralbanksjefen Stanley Fischer som verdens sjette beste sentralbanksjef, skriver Ynet News. Øverst på den prestisjefylte listen står dr. Zeti Akhtar Aziz, som er sentralbanksjef i Malaysia. Det er tredje året på rad at den malaysiske sentralbanksjefen topper listen. Også sentralbanksjefene i Filippinene, Taiwan, Australia og Canada skårer høyt på den eksklusive kvalitetslisten. Stanley Fischer har også tidligere fått mye ros for måten han har håndtert den israelske økonomien på. Han har fått mye av æren for at Israels økonomi kom seg helskinnet gjennom den internasjonale finanskrisen i 2009.

Fischer er 67 år gammel og har tidligere vært viseadministrerende direktør i Verdensbanken. Det er tredje året på rad at Fischer blir vurdert som en av verdens ti dyktigste sentralbanksjefer av Global Finance Magazine.

Det israelske forretningsbladet Globes utnevnte i 2010 Stanley Fischer til ”årets person innen økonomi”. Han ble også valgt som verdens beste sentralbanksjef for 2010 av Euromoney Magazine.

Da den tidligere lederen for Verdensbanken Dominique Strauss-Kahn i fjor ble presset fra jobben sin var det mange som ønsket at Fischer skulle overta. Telegrambyrået Reuters spurte 56 av verdens mest fremtredende økonomer om hvem de mente var best skikket til å overta, samt hvem de tror kommer til å overta. De fleste mener at sjefen for den israelske sentralbanken var den dyktigste kandidaten.