Ledighetstallene i Israel falt overraskende kraftig i juli, skriver forretningsbladet Globes. Ledigheten falt til 6,5 % i juli fra 7,1 % i juni, ifølge den siste rapporten fra det israelske statistiske sentralbyrået. Til tross for de høyeste permitteringstallene på tre år i juli 2012, falt arbeidsledigheten. Gjennomsnittlig arbeidsledighet blant personer over 15 år siste kvartal var på 7 %. Deltakelse i arbeidsstyrken steg også siste måned, til 59,8 % i juli fra 59 % i juni. Bakgrunnstallene tyder på at oppsagte ansatte er i stand til å finne nye jobber relativt raskt, skriver avisen. Arbeidsledigheten blant personer i alderen 25-64 falt til 5,6 % i juli fra 6,1 % i juni. Deltakelse i arbeidsstyrken av personer i alderen 25-64 økte til 74,3 % i juli fra 74,1 % i juni. I januar endret Israel måten arbeidsledigheten måles på for å komme på linje med OECD-standarder. Det nye systemet tok hensyn til 18-22 år gamle israelere ferdig med obligatorisk militærtjeneste. Dette betydde en 1,3 % økning i ledigheten, med 43,200 flere arbeidssøkere lagt til tallene. Israels arbeidsledighet er fortsatt relativt lav sammenlignet med de 17 medlemmene i eurosonen, der den gjennomsnittlige arbeidsledigheten er på 11,2 %. Bare tre av eurolandene har lavere arbeidsledighet enn Israel: Østerrike med 4,5 %, Nederland med 5,1 % og Tyskland som har en arbeidsledighet på 5,4 %.

Ledighetstallene i Israel falt overraskende kraftig i juli, skriver forretningsbladet Globes. Ledigheten falt til 6,5 % i juli fra 7,1 % i juni, ifølge den siste rapporten fra det israelske statistiske sentralbyrået. Til tross for de høyeste permitteringstallene på tre år i juli 2012, falt arbeidsledigheten. Gjennomsnittlig arbeidsledighet blant personer over 15 år siste kvartal var på 7 %. Deltakelse i arbeidsstyrken steg også siste måned, til 59,8 % i juli fra 59 % i juni. Bakgrunnstallene tyder på at oppsagte ansatte er i stand til å finne nye jobber relativt raskt, skriver avisen.

Arbeidsledigheten blant personer i alderen 25-64 falt til 5,6 % i juli fra 6,1 % i juni. Deltakelse i arbeidsstyrken av personer i alderen 25-64 økte til 74,3 % i juli fra 74,1 % i juni.

I januar endret Israel måten arbeidsledigheten måles på for å komme på linje med OECD-standarder. Det nye systemet tok hensyn til 18-22 år gamle israelere ferdig med obligatorisk militærtjeneste. Dette betydde en 1,3 % økning i ledigheten, med 43,200 flere arbeidssøkere lagt til tallene.

Israels arbeidsledighet er fortsatt relativt lav sammenlignet med de 17 medlemmene i eurosonen, der den gjennomsnittlige arbeidsledigheten er på 11,2 %. Bare tre av eurolandene har lavere arbeidsledighet enn Israel: Østerrike med 4,5 %, Nederland med 5,1 % og Tyskland som har en arbeidsledighet på 5,4 %.