Den israelske hæren feirer i år 20års-jubileeum for the Home Front Command, en avdeling som best kan sammenliknes med vårt sivilforsvar, med den forskjellen at den israelske hjemmefrontkommandoen langt ifra bare opererer på hjemmebane. the Home Front Command har vært aktivisert i flere land i verden der det har vært større eller mindre naturkatastrofer, og reddet hundrevis av menneskeliv. I løpet av disse 20 årene har den israelske hæren (IDF) sendt 15 delegasjoner til over 14 land rammet av naturkatastrofer. Der har IDF-legene satt opp feltsykehus, og vært raske med å starte med redningsarbeid. Samlet er det gitt medisinsk behandling til mer enn 2300 mennesker i katastrofeområder, og 220 mennesker er blitt reddet fra den sikre død, skriver den israelske hæren på sin hjemmeside. De fleste av delegasjonene har vært bemannet med reservesoldater fra hjemmefrontkommandoens søk- og redningsenhet og IDF-leger, som etablerte feltsykehus ved ankomst. Alle de israelske delegasjonene har inngått samarbeid med lokale og utenlandske hjelpearbeidere i deres innsats for å redde liv. I 2010 ble en IDF delegasjon sendt til Japan for å støtte de lokale japanske hjelpemannskapene i håndteringen i kjølvannet av tsunamien. Delegasjonen besto av 60 soldater og kommandanter fra Medical Corps, Home Front Command, logistikkeksperter og eksperter på stråling. Samlet behandlet delegasjonen 220 japanske pasienter og reddet livet til mange. httpv://www.youtube.com/watch?v=L7OyAb20zwk&feature=player_embedded

Den israelske hæren feirer i år 20års-jubileeum for the Home Front Command, en avdeling som best kan sammenliknes med vårt sivilforsvar, med den forskjellen at den israelske hjemmefrontkommandoen langt ifra bare opererer på hjemmebane. the Home Front Command har vært aktivisert i flere land i verden der det har vært større eller mindre naturkatastrofer, og reddet hundrevis av menneskeliv. I løpet av disse 20 årene har den israelske hæren (IDF) sendt 15 delegasjoner til over 14 land rammet av naturkatastrofer.

Der har IDF-legene satt opp feltsykehus, og vært raske med å starte med redningsarbeid. Samlet er det gitt medisinsk behandling til mer enn 2300 mennesker i katastrofeområder, og 220 mennesker er blitt reddet fra den sikre død, skriver den israelske hæren på sin hjemmeside.

De fleste av delegasjonene har vært bemannet med reservesoldater fra hjemmefrontkommandoens søk- og redningsenhet og IDF-leger, som etablerte feltsykehus ved ankomst. Alle de israelske delegasjonene har inngått samarbeid med lokale og utenlandske hjelpearbeidere i deres innsats for å redde liv.

I 2010 ble en IDF delegasjon sendt til Japan for å støtte de lokale japanske hjelpemannskapene i håndteringen i kjølvannet av tsunamien. Delegasjonen besto av 60 soldater og kommandanter fra Medical Corps, Home Front Command, logistikkeksperter og eksperter på stråling. Samlet behandlet delegasjonen 220 japanske pasienter og reddet livet til mange.