Jerusalem - en av verdens eldste byer - vil få en formidabel ansiktsløftning etter at kommunens planlegnings- og byggekomitè har vedtatt oppføring av 12 skyskrapere ved innkjørselen til byen, skriver Norge I Dag.  Davids by vil til dels undergå en total forandring med denne massive modernisering. Formålet er blant annet å gjøre området ved det internasjonale konferansesenteret Binyanei Hauma og den sentrale bussterminalen til byens forretningssenter. Prosjektet vil - anslått - koste 8.5 milliarder shekler (2.1 milliarder dollar) og tilføye en million kvadratmeter kontorplasser. Det vil kunne skape 40.000 nye arbeidsplasser, skriver avisen. Jerusalems borgermester, Nir Barkat, sier at dette forretningssenteret vil bli oppført på det mest tilgjengelige stedet med attraksjoner, blant annet kulturelle, som vil trekke til seg et stort antall turister - og adskillige investorer. Regjeringskontorer, rettssaler, et hotell med 2000 rom, et kinokompleks, private kontorer og boliger vil bli opprettet på området. Bak ideen ligger ikke minst å minske trafikkproblemene ved strømmen av biler fra Tel Aviv. «Alle som ikke har noen tvingende grunn til å reise inn i sentrum av Jerusalem med dens trafikkpropper bør unnlate dette», sier byens viseborgmester, Kobi Kahlon. Noen av skyskraperne vil få 24 etasjer, andre opptil 33. Jerusalems horisont vil bli totalt endret. Mange er imot prosjektet, forteller Norge I Dag. «Det kan være at det vil skape arbeidsplasser og boliger, men det vil ødelegge Jerusalems natur», sier bystyrets opposisjonsleder, Pepe Alalu, fra Meretz-partiet. Prosjektet er utarbeidet av arkitektfirmaet Fahri Zafrir, som er ansvarlig for offentlige komplekser i Tel Aviv, Eilat og Bat Yam.

Jerusalem – en av verdens eldste byer – vil få en formidabel ansiktsløftning etter at kommunens planlegnings- og byggekomitè har vedtatt oppføring av 12 skyskrapere ved innkjørselen til byen, skriver Norge I Dag.  Davids by vil til dels undergå en total forandring med denne massive modernisering. Formålet er blant annet å gjøre området ved det internasjonale konferansesenteret Binyanei Hauma og den sentrale bussterminalen til byens forretningssenter. Prosjektet vil – anslått – koste 8.5 milliarder shekler (2.1 milliarder dollar) og tilføye en million kvadratmeter kontorplasser. Det vil kunne skape 40.000 nye arbeidsplasser, skriver avisen.

Jerusalems borgermester, Nir Barkat, sier at dette forretningssenteret vil bli oppført på det mest tilgjengelige stedet med attraksjoner, blant annet kulturelle, som vil trekke til seg et stort antall turister – og adskillige investorer. Regjeringskontorer, rettssaler, et hotell med 2000 rom, et kinokompleks, private kontorer og boliger vil bli opprettet på området.

Bak ideen ligger ikke minst å minske trafikkproblemene ved strømmen av biler fra Tel Aviv. «Alle som ikke har noen tvingende grunn til å reise inn i sentrum av Jerusalem med dens trafikkpropper bør unnlate dette», sier byens viseborgmester, Kobi Kahlon.

Noen av skyskraperne vil få 24 etasjer, andre opptil 33. Jerusalems horisont vil bli totalt endret.

Mange er imot prosjektet, forteller Norge I Dag. «Det kan være at det vil skape arbeidsplasser og boliger, men det vil ødelegge Jerusalems natur», sier bystyrets opposisjonsleder, Pepe Alalu, fra Meretz-partiet.

Prosjektet er utarbeidet av arkitektfirmaet Fahri Zafrir, som er ansvarlig for offentlige komplekser i Tel Aviv, Eilat og Bat Yam.