Bank Leumi forbereder seg på å åpne et representasjonskontor i Shanghai, skriver det israelske forretningsbladet Globes. Banken selv vil ikke bekrefte hvor langt planene er kommet og hvem som skal lede kontoret, men nøyer seg med å svare på Globes forespørsel at banken arbeider med å utvide sin virksomhet i Østen, og at det arbeides med å skaffe tillatelser til den nye etableringen. Når tillatelsene er gitt vil banken komme med en kunngjøring, heter det i svaret til forretningsbladet. Banken har fra før en betydelig internasjonal virksomhet, herunder filialer i USA, Storbritannia, Sveits, Luxembourg og Romania, og representasjonskontorer rundt om i verden. Bankens utenlandsk virksomhet genererte 47.5 millioner dollar i overskudd i 2011. Men Bank Leumi tilstedeværelse i Østen er begrenset, med kun ett representantkontor i Hong Kong. "Etter hvert som aktivitet i Østen øker, vil Bank Leumi øke sin dekning av denne delen av verden for å fortsette å betjene sine kunder," sa bankens styreleder under en næringslivskonferanse for to år siden, skriver Globes. Styrelederen har også tidligere sagt at banken akter å åpne et kontor i Shanghai, som en del av den globale banktrenden å utvide virksomheten i Fjerne Østen, hvor man mener fremtiden for den finansielle verden ligger. Åpningen av representasjonskontor i Shanghai er en del av restruktureringen i Bank Leumi.

Bank Leumi forbereder seg på å åpne et representasjonskontor i Shanghai, skriver det israelske forretningsbladet Globes. Banken selv vil ikke bekrefte hvor langt planene er kommet og hvem som skal lede kontoret, men nøyer seg med å svare på Globes forespørsel at banken arbeider med å utvide sin virksomhet i Østen, og at det arbeides med å skaffe tillatelser til den nye etableringen. Når tillatelsene er gitt vil banken komme med en kunngjøring, heter det i svaret til forretningsbladet.

Banken har fra før en betydelig internasjonal virksomhet, herunder filialer i USA, Storbritannia, Sveits, Luxembourg og Romania, og representasjonskontorer rundt om i verden. Bankens utenlandsk virksomhet genererte 47.5 millioner dollar i overskudd i 2011. Men Bank Leumi tilstedeværelse i Østen er begrenset, med kun ett representantkontor i Hong Kong. “Etter hvert som aktivitet i Østen øker, vil Bank Leumi øke sin dekning av denne delen av verden for å fortsette å betjene sine kunder,” sa bankens styreleder under en næringslivskonferanse for to år siden, skriver Globes.

Styrelederen har også tidligere sagt at banken akter å åpne et kontor i Shanghai, som en del av den globale banktrenden å utvide virksomheten i Fjerne Østen, hvor man mener fremtiden for den finansielle verden ligger. Åpningen av representasjonskontor i Shanghai er en del av restruktureringen i Bank Leumi.