Israel har syv universiteter. Tre av disse er å finne på den nylig oppdaterte oversikten over verden hundre beste universiteter i den prestisjetunge «the Academic Ranking of World Universities list», skriver Israel Hayom. De tre israelske universitetene som er blant verdens beste er Hebrew University, Technion og Weizmann Institute. Hebrew University i Jerusalem ble best plassert blant de israelske universitetene, som verdens 53dje beste. Technion - Israel Institute of Technology er oppført på 78. plass og Weizmann Institute of Science  som nummer 93. Rangeringen, kjent som Shanghai-rankingen, er utarbeidet siden 2003, og oppdateres årlig. Når det kommer til vitenskapelige studier gjør Israel det enda bedre, med hele fire av landets syv universiteter plassert blant verdens hundre beste. Også på denne listen er det hebraiske universitetet i Jerusalem best av de israelske universitetene, plassert som nummer 38 på den internasjonale listen. Med Technion like bak, som nummer 39. Universitetet i Tel Aviv er plassert som nummer 51 på denne listen, og Weizmann Institute som nummer 75. Hebrew University er dessuten regnet som det 16. beste universitetet i verden for de som vil studere matematikk. Harvard, Stanford, Massachusetts Institute of Technology og University of California i Berkeley står øverst på listen, etterfulgt av University of Cambridge i England.

Israel har syv universiteter. Tre av disse er å finne på den nylig oppdaterte oversikten over verden hundre beste universiteter i den prestisjetunge «the Academic Ranking of World Universities list», skriver Israel Hayom. De tre israelske universitetene som er blant verdens beste er Hebrew University, Technion og Weizmann Institute. Hebrew University i Jerusalem ble best plassert blant de israelske universitetene, som verdens 53dje beste. Technion – Israel Institute of Technology er oppført på 78. plass og Weizmann Institute of Science  som nummer 93.

Rangeringen, kjent som Shanghai-rankingen, er utarbeidet siden 2003, og oppdateres årlig.

Når det kommer til vitenskapelige studier gjør Israel det enda bedre, med hele fire av landets syv universiteter plassert blant verdens hundre beste. Også på denne listen er det hebraiske universitetet i Jerusalem best av de israelske universitetene, plassert som nummer 38 på den internasjonale listen. Med Technion like bak, som nummer 39. Universitetet i Tel Aviv er plassert som nummer 51 på denne listen, og Weizmann Institute som nummer 75. Hebrew University er dessuten regnet som det 16. beste universitetet i verden for de som vil studere matematikk.

Harvard, Stanford, Massachusetts Institute of Technology og University of California i Berkeley står øverst på listen, etterfulgt av University of Cambridge i England.