Etter mer enn tre års forhandlinger undertegnet Israel og EU mandag en "open skies"-avtale for å tilrettelegge flere flygninger til og fra europeiske land til reduserte priser, skriver Israel Hayom. Avtalen ble undertegnet av det israelske luftfartstilsynet styreleder Giora Rom og EUs sjefsforhandler Klaus Gail, og vil bli gjennomført over en periode på fem år. Den gradvise gjennomføringen av avtalen er utformet for å gi tid for luftfartsselskaper til å forberede seg for å bli mer konkurransedyktige. Hvert år, til ferdigstillelse av kontrakten, vil hver europeisk destinasjon ha ytterligere syv ukentlige flyvninger fra og til Israel. Ved et lite antall sentrale europeiske flyplasser som vanligvis fungerer som forbindelsesflyplasser, hvor omfattende trafikk til og fra Israel allerede eksisterer, vil bare tre ukentlige flyvninger legges til hvert år. Dette kan gi de israelske flyselskapene en viss grad av beskyttelse mot tap av virksomhet i justeringsperioden, skriver avisen. Transport- og trafikksikkerhetsminister Yisrael Katz sa mandag at "avtalen vil gjøre Israel til en integrert del av EU i forhold til luftfartsindustrien. Jeg forventer å se betydelige fall i prisen på flyreiser til nytte for alle israelske borgere." Ifølge Katz vil avtalen bane vei for ytterligere destinasjoner, øke tilstrømningen av turister og gi tusenvis av nye arbeidsplasser for israelere. Turistminister Stas Misezhnikov, som støttet avtalen gjennom arbeidet med å sluttføre den, sa at "dette er et viktig trekk, men regjeringen må også finne en måte å sikre stabiliteten til israelske operatører innenfor rammen av avtalen." En talsmann for Israel Hotel Association sier at avtalen vil bidra til sunn konkurranse i himmelen og til å øke turismen til Israel."

Etter mer enn tre års forhandlinger undertegnet Israel og EU mandag en “open skies”-avtale for å tilrettelegge flere flygninger til og fra europeiske land til reduserte priser, skriver Israel Hayom. Avtalen ble undertegnet av det israelske luftfartstilsynet styreleder Giora Rom og EUs sjefsforhandler Klaus Gail, og vil bli gjennomført over en periode på fem år. Den gradvise gjennomføringen av avtalen er utformet for å gi tid for luftfartsselskaper til å forberede seg for å bli mer konkurransedyktige.

Hvert år, til ferdigstillelse av kontrakten, vil hver europeisk destinasjon ha ytterligere syv ukentlige flyvninger fra og til Israel. Ved et lite antall sentrale europeiske flyplasser som vanligvis fungerer som forbindelsesflyplasser, hvor omfattende trafikk til og fra Israel allerede eksisterer, vil bare tre ukentlige flyvninger legges til hvert år. Dette kan gi de israelske flyselskapene en viss grad av beskyttelse mot tap av virksomhet i justeringsperioden, skriver avisen.

Transport- og trafikksikkerhetsminister Yisrael Katz sa mandag at “avtalen vil gjøre Israel til en integrert del av EU i forhold til luftfartsindustrien. Jeg forventer å se betydelige fall i prisen på flyreiser til nytte for alle israelske borgere.” Ifølge Katz vil avtalen bane vei for ytterligere destinasjoner, øke tilstrømningen av turister og gi tusenvis av nye arbeidsplasser for israelere.

Turistminister Stas Misezhnikov, som støttet avtalen gjennom arbeidet med å sluttføre den, sa at “dette er et viktig trekk, men regjeringen må også finne en måte å sikre stabiliteten til israelske operatører innenfor rammen av avtalen.” En talsmann for Israel Hotel Association sier at avtalen vil bidra til sunn konkurranse i himmelen og til å øke turismen til Israel.”